Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής

tags :
ΧΑ: Σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής
Χαμηλός τζίρος αναμένεται και σήμερα στο ΧΑ - Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΔΕΗ 
Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών.
Οι προσδοκίες για τη σημερινή σύνοδο είναι μικρές από τους επενδυτές ενώ αύριο δεν αποκλείεται υποβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να κινηθεί σταθεροποιητικά προς ανοδικά στο ξεκίνημα λαμβάνοντας κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς ο όμιλος ανακοινώσει σήμερα μετά το κλείσιμο αποτελέσματα χρήσης 2019.
Η Eurobank περιμένει EBITDA κοντά στο άνω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης (320-370 εκατ. ευρώ) βελτιωμένα έναντι των 260 εκατ. ευρώ το 2018 σε προσαρμοσμένη βάση λόγω των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.
Η Optima Bank περιμένει πωλήσεις 4,9 δισ. ευρώ ενισχυμένα κατά 4,3% στο σύνολο της χρήσης, EBITDA 616 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 315% και ζημιές 177 εκατ. ευρώ έναντι 904 εκατ. ευρώ το 2018.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η εγχώρια αγορά να λάβει κατεύθυνση από τις ξένες αγορές οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά.

Beta
Οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της Συνόδου Κορυφής, με το βασικό σενάριο να είναι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και περιορισμένο εύρος τιμών διαπραγμάτευσης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης