Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Το 70% φοβάται για τις προσωπικές ελευθερίες λόγω κορωνοϊού

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Το 70% φοβάται για τις προσωπικές ελευθερίες λόγω κορωνοϊού
Η πλειονότητα των Αμερικανών (70%) φοβάται πως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα περιορίσουν προσωπικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα

Το 70% των Αμερικανών φοβάται πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού θα οδηγήσουν σε περιορισμό των προσωπικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Hill-HarrisX.
Οι διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, με πρώτες αυτές στο Μίσιγκαν, αποτελούν σημάδι πως οι Αμερικανοί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το lockdown και το μεγάλο διάλειμμα που έχει επιβληθεί στην οικονομική δραστηριότητα.
Η δημοσκόπηση της Hill-HarrisX επιβεβαιώνει, όμως, και κάτι άλλο:
Περισσότεροι από επτά στους δέκα Αμερικανούς φοβούνται ότι θα απολέσουν τις προσωπικές τους ελευθερίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το 74% ανησυχεί ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη φονική νόσο για να επιβάλει περιορισμό στα δικαιώματα.
Από την άλλη, το 80% συνεχίζει να θεωρεί τον κορωνοϊό σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, με το 83% να ανησυχεί ότι μπορεί να αρρωστήσει.
Επίσης, οι μισοί περίπου Αμερικανοί φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους (43%), ενώ ένα 35% εκτιμά ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να αναγκαστεί να μετακομίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης