Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιξε ο ξενώνας του δήμου Αθηναίων για άστεγους τοξικοεξαρτημένους

Άνοιξε ο ξενώνας του δήμου Αθηναίων για άστεγους τοξικοεξαρτημένους
Άρχισε να λειτουργεί ο ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους του δήμου Αθηναίων
Άρχισε να λειτουργεί από σήμερα (22/4) ο ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο ξενώνας θα παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης, κατά προτεραιότητα σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.
Στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα (με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων) και για διάστημα μέχρι 6 μήνες.
«Η ασφάλεια ωφελούμενων και εργαζομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, γι' αυτό και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό των δύο Οργανισμών (ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ), σε 24ωρη βάση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των φιλοξενούμενων και ακολουθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποδεκτές μεθόδους παροχής των υπηρεσιών αυτών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Τον ξενώνα επισκέφθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τους δυο φορείς για τη συμβολή τους και τόνισε ότι στόχος δεν είναι «να προσφέρουμε ένα σπίτι που απλά θα μένουν.
Θέλουμε να τους δώσουμε την προστασία, την ιατρική περίθαλψη, τη φροντίδα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής που χρειάζονται».
Σημαντική στην πρωτοβουλία αυτή είναι επίσης η αρωγή της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , του «Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών», της «PRAKSIS», των «Γιατρών του Κόσμου», του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», και του Οργανισμού «STEPS», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης