Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνική ανοδική αντίδραση λόγω άρσης των μέτρων και εκτόνωσης στο πετρέλαιο - Κέρδη +2,29% o S&P 500, στο +1,61% ο DAX

Τεχνική ανοδική αντίδραση λόγω άρσης των μέτρων και εκτόνωσης στο πετρέλαιο - Κέρδη +2,29% o S&P 500, στο +1,61% ο DAX
Η ανάκαμψη του πετρελαίου επέδρασε στα διεθνή χρηματιστήρια που κατέγραψαν τεχνική άνοδο
(upd5) Ανοδικά αντίδραση κατέγραψαν σήμερα (22/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια, λόγω του ράλι που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις απειλές του αμερικανού προέδρου Donald Trump κατά του Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να καταστρέψει οποιοδήποτε ιρανικό σκάφος τους παρενοχλήσει, με την ανησυχία για ανάφλεξη στην περιοχή του Περσικού Κόλπου να προκαλεί ράλι στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνει η έγκριση στη Γερουσία ενός νέου πακέτου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το νομοσχέδιο αφορά πακέτο μέτρων ύψους 484 δισ. δολαρίων.
Μετά την ομόφωνη ψηφοφορία της Γερουσίας, το νομοσχέδιο παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, όπου στόχος είναι να εγκριθεί μέχρι την Πέμπτη.
Το μέτρο ρίχνει ακόμη 310 δισ. δολάρια σε βασικό δανειοδοτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να διατηρήσουν τους μισθωτούς οι επιχειρήσεις.
Το  ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η Netflix, η Delta Air Lines, η AT&T, η Biogen και η Kimberly-Clark Corp.
Στην Ευρώπη το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή (23/4/2020) Σύνοδο Κορυφής, για την οποία ο πήχης είναι πολύ χαμηλά, καθώς από διπλωμάτες και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναμένεται να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πως θα χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών-μελών από την πανδημία.

Κέρδη +1,99% κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones κλείνοντας στις 23.475 μονάδες.
O δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +2,29% στις 2.799 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη +2,81% στις 8.495 μονάδες. 
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχωρεί στις 42,1 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά +1,61% κλείνοντας στις 10.415 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο +1,91% και διαμορφώθηκε στις 16.765 μονάδες.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +7,14% στα 20,7 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά ακόμα και στα 15,98 δολάρια ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1999.
Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 κατέγραψε άνοδο +19% στα 14 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα η άνοδος ανήλθε στο 38%.
Image

CH
Στο χθεσινό κλείσιμο ο Dow Jones υποχώρησε -2,7% στις 23.018 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση -3,1% στις 2.736,56 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση -3,5% και έκλεισε στις 8.263,23 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου.  
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Biogen Inc ανακοίνωσε κέρδη για το α΄ τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εξαιτίας μιας ανόδου των πωλήσεων και της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. δολάρια ή 8,08 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 1,4 δισ. δολάρια ή 7,15 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,14 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 7,63 δολαρίων ανά μετοχή ή 7,69 δισ. δολαρίων σε προσαρμοσμένη βάση.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 3,53 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 3,49 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 3,41 δισ. δολαρίων.
Πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η AT&T Inc για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός απέσυρε τις προηγούμενες εκτιμήσεις του για το σύνολο της χρήσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η AT&T ανακοίνωσε κέρδη 4,61 δισ. δολ. για το το τελευταίο τρίμηνο ή 56 cents ανά μετοχή από 4,86 δισ. δολ. ή 63 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα υποχώρησαν 4,8% στα 42,78 δισ. δολ.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πλέον περιορισμένη ορατότητα για το υπόλοιπο του έτους και σε αυτό το πλαίσιο απέσυρε τις  προηγούμενες εκτιμήσεις της, αν και διευκρίνισε ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές επαρκούν για τις πληρωμές των μερισμάτων και την εξυπηρέτηση των δανείων της.  
Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ζημιές στο α΄τρίμηνο του 2020, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τον ταξιδιωτικό κλάδο.
Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και σε κυβερνητικές εντολές για να μείνουμε σπίτι, τα αεροπορικά ταξίδια έχει σταματήσει.
Η τελευταία φορά που είχε ανακοινώσει ζημιές για το τρίμηνο, ήταν το δ΄ τρίμηνο του 2014.
Η Delta ανακοίνωσε ζημιές 534 εκατ. δολαρίων για το α΄ τρίμηνο, έναντι των κερδών 730 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα εμφάνισαν ζημιές 326 εκατ. δολαρίων, ή 51 σεντς ανά μετοχή, από τα κέρδη των 96 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Η Baker Hughes, εταιρεία πετρελαϊκών προϊόντων και υπηρεσιών εμφάνισε ζημιές στο α΄ τρίμηνο και χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα.
Οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 10,21 δισ. δολάρια ή 15,64 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των καθαρών κερδών 32 εκατ. δολαρίων ή 6 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, όπως οι απομειώσεις assets 16,3 δισ. δολαρίων, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώνονται σε 51 σεντς, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.
Τα έσοδα υποχώρησαν 3,45 στα 5,43 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5,64 δισ. δολάρια.
Οι παραγγελίες μειώθηκαν 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 20% από το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης και της αύξησης της προσφοράς πετρελαίου παγκοσμίως.
Τεράστιο μερίδιο στην ψηφιακή μονάδα ομίλου της Ινδίας απέκτησε το Facebook, καθώς ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας δίνει μεγαλύτερη ώθηση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του.
Το κοινωνικό δίκτυο έκανε επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων στη Jio Platforms Limited, ιδιοκτησίας Reliance Industries, την οποία διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani.
Η Jio Platforms διαθέτει μία σειρά από brands, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Reliance Jio, η οποία έχει αναπτυχθεί με γρήγορο ρυθμό, χάρη στις ανταγωνιστικές τιμές της και έχει γίνει η νούμερο 1 εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, με βάση τα έσοδα και τους συνδρομητές.
Η επένδυση δίνει στο κοινωνικό δίκτυο μερίδιο 9,99% στη Jio Platforms.
Η Ινδία είναι χώρα-κλειδί για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp του Facebook, καθώς έχει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες εκεί.
Το Facebook σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Jio για να δημιουργήσει «νέους τρόπους με τους οποίους θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία».

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια ανάκαμψη σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης,  με την προσοχή στρέφεται στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte ανακοίνωσε ότι η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού θα ξεκινήσει στις 4 Μαϊου, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez δήλωσε ότι από τις 15 Μαϊου θα αρχίσει η σταδιακή άρση του lockdown.
Παρά το ριμπάουντ από τα χαμηλά του Μαρτίου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει 24% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.
Οι αναλυτές αναμένουν επιδείνωση της ύφεσης στις επιχειρήσεις το 2020.
Image
Για μεγάλο χάσμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το το ταμείο ανάκαμψης για τον κορωνοϊό,  έκανε λόγο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε δηλώσεις του ενόψει της αυριανής (23/4/2020) Συνόδου Κορυφής.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του ίδιου, η τελική απόφαση... θα αργήσει.
«Μεγάλο το χάσμα μεταξύ των κρατών-μελών για το εάν το ταμείο ανάκαμψης θα δίνει απλή χρηματοδότηση ή δάνεια» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «ο Βορράς φοβάται ότι η αμοιβαιοποίηση του χρέους θα "μολύνει" την οικονομική θέση του στο μέλλον λόγω των αποφάσεων από τον Νότο».
Πάντως, ο αξιωματούχος της ΕΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταμείο ανασυγκρότησης αναμένονται τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρόκειται για τελική απόφαση.
Σημειώνεται ότι ο πήχης για την αυριανή τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής είναι πολύ χαμηλά, καθώς από χθες διπλωμάτες και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναμένεται να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πως θα χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών-μελών από την πανδημία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει ποτέ το θέμα των «χρημάτων από το ελικόπτερο», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde.
Η ίδια ξεκαθάρισε επίσης ότι η αγορά του δημόσιου χρέους στην πρωτογενή αγορά θα υπονόμευε τους δημοσιονομικούς κανόνες που περιλαμβάνονται στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Η ΕΚΤ εργάζεται σκληρά για τη μείωση των πιέσεων στη χρηματοδότηση της οικονομίας, πρόσθεσε η ίδια.
Επίσης, η Lagarde εκτίμησε ότι ο γενικός πληθωρισμός μπορεί να μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.
Οι προσδοκίες για τα ευρωπαϊκά εταιρικά κέρδη του δευτέρου και τρίτου τριμήνου συνεχίζουν να επιδεινώνονται έντονα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, καθώς οι φόβοι για την κλίμακα της ύφεσης που θα προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζουν να εντείνονται.
Οι εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 αναμένεται τώρα να εμφανίσουν πτώση 37% στα κέρδη του β’ τριμήνου, έναντι πτώσης 34,2% που προβλέπονταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ για το γ’ τρίμηνο οι αναλυτές αναμένουν τώρα πτώση 27,6% έναντι 25,5% που προέβλεπαν πριν από μια εβδομάδα.
Ενώ πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη εξετάζουν στρατηγικές για τη σταδιακή χαλάρωση των lockdowsn, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα ως προς το πότε θα μπορούσε η οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα.
Σημειώνεται πως πριν ξεσπάει η επιδημία, οι αναλυτές ανέμεναν τερματισμό της εταιρικής ύφεσης στην Ευρώπη, η οποία διήρκεσε μέχρι το 2019, οι ελπίδες αυτές όμως εξανεμίστηκαν λόγω κορωνοϊού.
Να βρεθούν αντιμέτωπες με…καταιγίδα ετοιμάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς οι οικονομικές συνέπειες των μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κερδοφορία.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών διαπραγματεύονται με discount 50% έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστών τους, ενώ τα πρώτα σημάδια καταγράφουν διεύρυνση του χάσματος, με βάση τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε δυσμενή θέση, ενώ αναμένουν ακόμη χειρότερες ειδήσεις.
Στη Γερμανία η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με πτώση στα έσοδα, ενώ η Commerzbank ετοιμάζεται να αυξήσει τις προβλέψεις για τα προβληματικά δάνεια.
Η HSBC προειδοποίησε για υψηλότερες προβλέψεις, ενώ και η γαλλική BNP Paribas έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το trading.
Στην Ιταλία, οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο νέας αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά από 10 χρόνια μάχης για να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους.
Εξαίρεση ενδεχομένως να αποτελέσουν οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse, οι οποίες αναμένουν αύξηση των κερδών τους στο α΄τρίμηνο του 2020.
Οι μέσες τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών σε σχέση με το book value, παραμένουν 50% χαμηλότερα, έναντι των αμερικανικών τραπεζών.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη το 2012, όταν οι μετοχές διαπραγματευόταν με discount 48%.
Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών εκτιμάται ότι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο α' τρίμηνο του 2020, λόγω των lockdowns, τα οποία έχουν καταρρακώσει τα εισοδήματα των εταιρικών πελατών τους.
Την ίδια ώρα, η αβεβαιότητα για τη διάρκεια της κρίσης και το επίπεδο της κρατικής βοήθειας, παραμένει στα ύψη, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας αύξηση του δημοσίου χρέους στο 75,25% του ΑΕΠ το 2020, από 60%, προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Η αύξηση οφείλεται στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Η οικονομική πολιτική της Γερμανίας καθορίζεται από τη μάχη έναντι της πανδημίας του COVID - 19 και τις οικονομικές της συνέπειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008-2009, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 18%, από το 64% το 2007 στο 82% το 2010, σημειώνει το Reuters.
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (22/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,5%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020 ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αυτός διαμορφώθηκε στο 1,6% ετησίως, έναντι 1,7% τον Φεβρουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,6%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν επιβράδυνση στο 0,3% τον Μάρτιο, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιβράδυνση στο 0,1%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,2% έναντι πτώση επίσης κατά 0,2% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος κατά 0,1%.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Ranstad ανακοίνωσε πτώση 64% στα καθαρά κέρδη του α΄ τριμήνου του έτους, καθώς ανέλαβε μεγάλη χρέωση για την εξαγορά της Monster αλλά και εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων.
Η ολλανδική εταιρεία προσλήψεων εμφάνισε καθαρά κέρδη για το τρίμηνο, 47 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 130 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Τα υποκείμενα ΕΒΙΤΑ διαμορφώθηκαν στα 162 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 227 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2019, και έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 117 εκατ. ευρώ.
Τα τριμηνιαία έσοδα της Ranstad μειώθηκαν στα 5,41 δισ. ευρώ από τα 5,72 δισ. ευρώ και ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,08 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αναστείλει όλες τις μη απαραίτητες δαπάνες, έχει αποσύρει ή προσαρμόσει τα μπόνους για τα υψηλόβαθμα στελέχη για το 2020, σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών.
STMicroelectronics ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα στο α΄ τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν σε ετήσια βάση καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις στα προϊόντα απεικόνισης και η ανάπτυξη των αναλογικών και microcontrollers προϊόντων, εν μέρει αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες πωλήσεις στους τομείς του αυτοκινήτου, και του digital.
Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 192 εκατ. δολάρια από τα 178 εκατ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, με τα λειτουργικά κέρδη για την ίδια περίοδο να διαμορφώνονται στα 231 εκατ. από τα 211 εκατ. δολάρια.
Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά κέρδη τριμήνου στα 189 εκατ. δολάρια. Το λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε στο 10,4% από το 10,2%, αν και το μεικτό περιθώριο μειώθηκε στο 37,9% από το 39,4%.
Τα έσοδα α΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,23 δισ. δολάρια από τα 2,08 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο του 2019, χαμηλότερα από τα 2,36 δισ. δολάρια που ανέμενε τον Ιανουάριο.
Κατακόρυφη πτώση στα καθαρά κέρδη της κατέγραψε η Heineken NV για το α΄ τρίμηνο, εξαιτίας της μείωσης των όγκων τον Μάρτιο που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιορισμένα οφέλη προέκυψαν από τις ενέργειες της για άμβλυνση των επιπτώσεων.
Η ολλανδική ζυθοποιία εμφάνισε καθαρά κέρδη 94 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 229 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Οι όγκοι μπύρας μειώθηκαν 2,1% σε ετήσια βάση, ενώ κατέγραψαν πτώση 14% τον Μάρτιο.
Στις αρχές του μήνα, η Heineken απέσυρε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης εξαιτίας της αβεβαιότητας που συνδέεται με την πανδημία και τόνισε πως ανέμενε μείωση των όγκων μπύρας στο α΄ τρίμηνο κατά 2%.
Οι συνολικοί οργανικοί όγκοι αυξήθηκαν 5% στο τρίμηνο, εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων στις ΗΠΑ, αντί των εκτιμήσεων για πτώση 4%.

Ήπια κέρδη στις αγορές της Ασίας παρά τις απώλειες στη Wall - Στο +0,60% ο Shanghai Composite, ο Kospi +0,89%

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (22/4) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, παρά την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street και τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,60% στις 2.843,98 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,97% στις 10.608,68 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,24% στις 23.851,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,19% και τις 10.307,74 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,89% στις 1.896,15 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη IDX Composite στην Ινδονησία, και συγκεκριμένα στο +1,50% και τις 4.569,36 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.221,20 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,74% στις 19.137,95 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης