Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tegnell (Σουηδία): «Ζήτημα μερικών εβδομάδων η ανοσία της αγέλης»

Tegnell (Σουηδία): «Ζήτημα μερικών εβδομάδων η ανοσία της αγέλης»
Ο επιδημιολόγος δρ Anders Tegnell θεωρεί πως είναι θέμα μόλις μερικών εβδομάδων οι Σουηδοί να αποκτήσουν ανοσία έναντι του κορωνοϊού
Ζήτημα μόλις μερικών εβδομάδων είναι να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι στη Σουηδία.
Εάν είναι αλήθεια ότι η λοίμωξη δημιουργεί ανοσία στα περισσότερα ή όλα τα άτομα και η προστασία διαρκεί ένα έτος ή και περισσότερο, τότε η μόλυνση αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων σε οποιονδήποτε πληθυσμό θα οδηγήσει στη συσσώρευση της αποκαλούμενης ανοσίας της αγέλης.
Σε αυτό πόνταραν στη Σουηδία για να μη σταματήσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, παρότι πολλοί επιστήμονες επέμεναν πως, κατά κάποιον τρόπο, η σουηδική κυβέρνηση παίζει ρωσική ρουλέτα.
Ο επιδημιολόγος δρ Anders Tegnell της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, o «εγκέφαλος» πίσω από την επίμαχη και ριψοκίνδυνη στρατηγική της χώρας, εξήγησε το σκεπτικό του.
«Όπως πολλές άλλες χώρες, στοχεύουμε να 'επιπεδώσουμε' την καμπύλη, επιβραδύνοντας την εξάπλωση όσο είναι δυνατό, αλλιώς το σύστημα υγείας και η κοινωνία κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Δεν πρόκειται για μια νόσο που μπορεί κανείς να σταματήσει ή να ξεριζώσει, τουλάχιστον εωσότου αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.
Πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις που θα κρατούν την κατανομή των λοιμώξεων σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Σε πολλές περιοχές της Σουηδίας και γύρω από τη Στοκχόλμη τα κρούσματα έχουν φτάσει σε ένα όριο και δεν πάνε πάνω από αυτό.
Η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα έχει κορυφωθεί.
Σε μερικές εβδομάδες θα υπάρξει ανοσία της αγέλης» αναφέρει ο Anders Tegnell.
«Τα δεδομένα έδειξαν ότι το 20% του πληθυσμού της Στοκχόλμης έχει ήδη ανοσία στον ιό και ότι σε λίγες εβδομάδες μπορεί να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης των.
Πιστεύουμε ότι γι' αυτό παρατηρούμε μια αργή μείωση στα κρούσματα, παρότι έχουμε εντείνει τα τεστ» προσέθεσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος στη Σουηδία.
Η ανοσία της αγέλης επέρχεται συνήθως κατόπιν μαζικών εμβολιασμών και όταν τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού έχει ανοσία.
«Οι περισσότεροι από τους θανόντες είναι ηλικιωμένοι.
Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς που έχουν πεθάνει βρίσκονταν σε οίκους ευγηρίας.
Αυτή η ηλικιακή ομάδα χρήζει φροντίδας.
Είμαστε σίγουροι, σε κάθε περίπτωση ότι η τακτική μας θα είναι αποτελεσματική» κατέληξε ο δρ Anders Tegnell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης