Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για στοιχεία Eurostat: Στο 3,5% το πλεόνασμα του 2020

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για στοιχεία Eurostat: Στο 3,5% το πλεόνασμα του 2020
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη Διαδικασία του Υπερβολικού Ελλείμματος διαφέρει από αυτό στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής
Στο 3,5% του ΑΕΠ, που ήταν και ο στόχος της κυβέρνησης, διαμορφώθηκε πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με τους όρους της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.
Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την κοινοποίηση σήμερα, από την ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat, των δημοσιονομικών στοιχείων 2016- 2019 στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.
Με βάση την εν λόγω Διαδικασία, το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά ESA 2010 ανήλθε το 2019 σε 1,5% του ΑΕΠ ή σε 2,7 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, το πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη Διαδικασία του Υπερβολικού Ελλείμματος διαφέρει από αυτό στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. Ειδικότερα, τα στοιχεία που αντιμετωπίζονται διαφορετικά στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, περιλαμβάνουν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, συναλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα έσοδα από μεταφορές ποσών που συνδέονται με εισοδήματα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, τα οποία προέρχονται από την κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης