Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκλειστικό: Νόμο για επιδότηση στεγαστικών δανείων Α' κατοικίας με κρατικές εγγυήσεις προωθεί η κυβέρνηση, λόγω κορωνοϊού

Αποκλειστικό: Νόμο για επιδότηση στεγαστικών δανείων Α' κατοικίας με κρατικές εγγυήσεις προωθεί η κυβέρνηση, λόγω κορωνοϊού
Τα κονδύλια των επιδοτήσεων των δόσεων των στεγαστικών δανείων θα αφορούν το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων
Νέο θεσμικό πλαίσιο φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση για επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία. 
Η επιδότηση θα είναι για ένα ολόκληρο έτος.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο φαίνεται πως θα αφορά δανειολήπτες που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, είτε ως επιχειρηματίες που ανήκουν σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε ως υπάλληλοι  που έχουν τεθεί σε αναστολή, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Οι λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν σύντομα γνωστές.
Τα κονδύλια των επιδοτήσεων θα αφορούν το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων.
Η επιδότηση όπως όλα δείχνουν θα αφορά το διάστημα από 1η Ιουλίου του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.
Εν τω μεταξύ σήμερα το απόγευμα οι θεσμοί θα συζητήσουν με τα τεχνικά κλιμάκια την παράταση της προστασίας της α' κατοικίας, άσχετα με την παραπάνω θεσμοθέτηση η οποία αφορά στήριξη λόγω πανδημίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκτιμάται πως θα βρεθεί λύση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και έτσι το ζήτημα θα μεταφερθεί αύριο σε principal επίπεδο.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης