Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Johnson θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Βρετανία: Ο Johnson θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πανδημίας
H κυβέρνηση Johnson δεν κατόρθωσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την υποβάθμιση του αριθμού των νεκρών της επιδημίας
Aντιμέτωπος με αίτημα για τη διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο της διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Boris Johnson, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως τονίζεται, η κυβέρνηση Johnson δεν κατόρθωσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την υποβάθμιση του αριθμού των νεκρών της επιδημίας στις ημερήσιες κυβερνητικές ανακοινώσεις, τον περιορισμένο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων και την έλλειψη εξοπλισμού στα βρετανικά νοσοκομεία.
Το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια υγειονομική κρίση από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, έχει αφήσει σε ολόκληρο τον κόσμο κυβερνήσεις αντιμέτωπες με ανάστατους πληθυσμούς, έχει οδηγήσει σε καθήλωση της παγκόσμιας οικονομίας και υπερφόρτωση των συστημάτων υγείας.
Ο Boris Johnson αρχικά απέφυγε να εγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα που άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες επέβαλαν στις χώρες τους, αλλά στην συνέχεια αναγκάσθηκε να καταφύγει στο lockdown, όταν οι προβλέψεις έδειξαν ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι θα πεθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της επιδημίας.
Ωστόσο, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση Johnson έχει δώσει αντιφατικές εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε να ενταχθεί στο σχέδιο προμήθειας αναπνευστήρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει παραδεχθεί ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην εξασφάλιση επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού για τον υγειονομικό προσωπικό.
«Όταν θα έχουμε βγει από την κρίση αυτή, θα υπάρξει φυσικά ανάγκη για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας ώστε να εξετασθεί επισήμως η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία» , δήλωσε ο Ed Davey, επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
«Η έρευνα θα πρέπει να έχει τις ισχυρότερες δυνατές εξουσίες με το δεδομένο των σοκαριστικών αποτυχιών της κυβέρνησης στην εξασφάλιση προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό και την βραδεία αντίδρασή της, ώστε να φθάσει στην αλήθεια και να δώσει στον Johnson την ευκαιρία να απαντήσει στα όλο και σοβαρότερα ερωτήματα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Keir Starmer δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα και ότι σε κάποια χρονική στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να γυρίσει πίσω για να εξετάσει την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης