Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dalio (Bridgewater): Ο κορωνοϊός σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου μέλλοντος

Dalio (Bridgewater): Ο κορωνοϊός σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου μέλλοντος
Ο Ray Dalio δήλωσε ότι ακόμα και ο οικονομικός αντίκτυπος του κορωνοϊού θα πρέπει να εξεταστεί σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο
Ως ένα συναρπαστικό σημείο καμπής στην ιστορία, που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερη κοινωνική πρόοδο, χαρακτήρισε ο Ray Dalio την έξαρση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο ιδρυτής Bridgewater Associates τόνισε το καταστροφικό πέρασμα του ιού, που μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερους από 2,5 εκατ. ανθρώπους, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις.
Ωστόσο, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα πρέπει να διερευνηθεί σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο.
Συγκρίνοντας την πανδημία με άλλες περιόδους οικονομικής δυσκολίας, όπως η Μεγάλη Ύφεση, ο Dalio είπε ότι η τρέχουσα πτωτική πορεία της οικονομίας -όσο επώδυνη κι αν είναι- θα είναι σχετική σύντομη και θα μπορούσε να επιτρέψει ευρύτερη παγκόσμια αναδιάρθρωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να διαρκέσει τρία με πέντε χρόνια.
«Ξέρω ότι πρόκειται για μεγάλη χρονική περίοδο, αλλά δεν θα είναι για πάντα» δήλωσε ο Dalio και συμπλήρωσε «η ανθρώπινη ικανότητα να προσαρμόζεται και να εφεύρει και να βγαίνει από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη».
Ο Dalio συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι «πολύ ενθουσιασμένος» για τη φάση που θα ακολουθήσει έπειτα από αυτό, δείχνοντας τα βήματα προς τα εμπρός για την ψηφιοποίηση, τα δεδομένα για την ανθρώπινη σκέψη.
Η εκτίμηση Dalio αντικατοπτρίζει ευρύτερες παρατηρήσεις από οικονομολόγους και ιστορικούς ότι βρισκόμαστε επί του παρόντος σε μια τεχνολογική επανάσταση.
«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι' αυτή το νέο μέλλον» συνέχισε ο ίδιος.
Για να τα καταφέρει σε αυτό το νέο περιβάλλον, ο Dalio είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κατανόηση και την ενίσχυση της λογικής και της δημιουργικής σκέψης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης