Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα Trump με Harvard - Να επιστρέψουν τα χρήματα... δεν ξέρουμε τι λέει ο Πρόεδρος

Κόντρα Trump με Harvard - Να επιστρέψουν τα χρήματα... δεν ξέρουμε τι λέει ο Πρόεδρος
Ο Trump κατηγόρησε το Πανεπιστήμιο Harvard και ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα.
Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου D. Trump και του Harvard University.
O αμερικανός Πρόεδρος απαίτησε το πανεπιστήμιο να επιθστρέψει τα χρήματα που πήρε και το πανεπιστήμιο απαντάει ότι δεν ξέρει σε τι αναφέρεται ο αμερικανός Πρόεδρος.
Η δυσαρέσκεια εναντίον μεγάλων εταιρειών και οργανμισμών που κατέφυγαν στα κεφάλαια διάσωσης των 349 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Υπουργείου Οικονομικών υποβάλλοντας αίτηση για το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck αυξάνεται.
Περισσότερες από 80 εισηγμένες εταιρείες αξιοποίησαν το πρόγραμμα - το οποίο είναι πραγματικά μια επιχορήγηση για την πληρωμή μισθών -.
Η πιο σημαντική εταιρεία που πήρε τα χρήματα ήταν η Shake Shack, η οποία πυροδότησε αντιδράσεις μετά τη λήψη 10 εκατομμυρίων δολαρίων  μέσω της JPMorgan. 
Μετά τις πιέσεις η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα.
Στη συνέχεια πούλησε 3,4 εκατομμύρια μετοχές μετοχών αυξάνοντας κατά 136 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα.
Μεταξύ αυτών που φέρονται ότι μπήκαν στο πρόγραμμα στήριξης ήταν το harvard.
Ο Trump κατηγόρησε το Πανεπιστήμιο και ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα.
Το Harvard απάντησε στον Trump λέγοντας ότι δεν έλαβε χρήματα μέσω του Προγράμματος Προστασίας Paycheck και ότι το Πανεπιστήμιο έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει όλα τα κεφάλαια για να στηρίξει οικονομικά τους μαθητές.
Όπως τα περισσότερα κολέγια και πανεπιστήμια, το Harvard έχει λάβει κεφάλαια στο πλαίσιο του Ταμείου Αρωγής Έκτακτης Εκπαίδευσης CARES Act. 
Το Harvard έχει δεσμευτεί ότι το 100% αυτών των χρημάτων έκτακτης ανάγκης θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή άμεσης βοήθειας σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν επείγουσες οικονομικές ανάγκες λόγω της πανδημίας COVID-19».
Και πάλι, δεν ήταν σαφές πώς τα εν λόγω κεφάλαια ήταν τόσο κρίσιμα για το εκπαιδευτικό σύστημα του Harvard - το οποίο χρεώνει 70.000 δολάρια ετησίως (για τηλεδιάσκεψη) και έχει 40 δισεκατομμύρια δολάρια ταμείο .
Τα κεφάλαια διάσωσης που έδωσε ο φορολογούμενος των ΗΠΑ - με τη μορφή νέου χρέους που θα εξοφληθεί από όλους τους Αμερικανούς, τώρα πηγαίνουν στους φτωχούς φοιτητές του Harvard.
Σύμφωνα με τους New York Times το μέσο οικογενειακό εισόδημα ενός φοιτητή από του Harvard είναι 168.800 δολάρια.
Περίπου το 15% προέρχεται από οικογένειες στο κορυφαίο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης