Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Διαδικτυακός φόρος τιμής στα θύματα της χειρότερης μαζικής σφαγής στη χώρα

Καναδάς: Διαδικτυακός φόρος τιμής στα θύματα της χειρότερης μαζικής σφαγής στη χώρα
Μουσικοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες στον Καναδά, που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζουν βίντεο, όπου τραγουδούν προς τιμή των θυμάτων του μακελειού
Οι Καναδοί, που παραμένουν σε σοκ μετά τη χειρότερη μαζική σφαγή στην ιστορία της χώρας τους, αποτίνουν φόρο τιμής με μουσική στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προς τα θύματα του μακελειού στη Νέα Σκωτία.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή από τις σφαίρες του δράστη, που έπεσε και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό άνω των 12 ωρών, με την αστυνομία να εκφράζει φόβους ότι ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.
Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες σήμερα 21 Απριλίου, στα αποκαϊδια ενός από τα πέντε σπίτια και κτίρια στα οποία ο δράστης έβαλε φωτιά, όπου μπορεί να βρίσκονται άλλα δύο θύματα, σύμφωνα με κρατικό δίκτυο CBC/Radio-Canada.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Νέας Σκωτίας, που έχει αναλάβει την έρευνα, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Σε ολόκληρη τη χώρα, μουσικοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζουν βίντεο, όπου τραγουδούν προς τιμή των θυμάτων του μακελειού.
Με βιολιά, κιθάρες και άλλα όργανα απότιεται μουσικός φόρος τιμής στα θύματα από το Facebook.
Από το καναδικό ροκ συγκρότημα Northern Pikes και το "Amazing Grace" έως τον ερασιτέχνη τραγουδιστή Έρικ Πουαριέ, που ερμήνευσε το "Hallelujah" του Λέοναρντ Κοέν.
Επίσης, εικονικές αγρυπνίες με κεριά οργανώθηκαν στον Καναδά, όπως στο Χάλιφαξ, την πρωτεύουσα της Νέας Σκωτίας και μεταδόθηκαν χθες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης