Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: O κορωνοϊός καταστρέφει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών

Fitch: O κορωνοϊός καταστρέφει την ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών
Η πανδημία του κορωνοϊού καταστρέφει τις προοπτικές ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών, σχολιάζει η Fitch
Η πανδημία του κορωνοϊού καταστρέφει τις προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών, αναφέρει σε σχόλιό της η Fitch, μία ημέρα αφότου προειδοποίησε για μπαράζ υποβαθμίσεων στα κρατικά αξιόχρεα παγκοσμίως.
«Τα σοκ της πανδημίας και η πτώση των τιμών βασικών εμπορευμάτων, που ενισχύονται από την εξάρθρωση των χρηματοπιστωτικών αγορών, τις μεγάλες εκροές κεφαλαίων, την άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ και τη βαθιά παγκόσμια ύφεση, προσθέτουν τις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενες αγορές στη σύγχρονη εποχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι οι χώρες που εκτίθενται περισσότερο είναι αυτές που εξαρτώνται από εξαγωγές εμπορευμάτων, τουρισμό ή εμβάσματα, με μεγάλες απαιτήσεις εξωτερικής χρηματοδότησης, υψηλό χρέος σε ξένο νόμισμα, εισροές χρημάτων και χαμηλά αποθεματικά, ή με γενικά αδύναμες πιστωτικές αρχές όπως το υψηλό χρέος και η πολιτική αβεβαιότητα.
Η Fitch έχει πραγματοποιήσει 18 υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας αναδυόμενων οικονομιών εντός του 2020, που είναι το υψηλότερο ετήσιο σύνολο μέχρι στιγμής -σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.
Υπάρχει επίσης μια απότομη υποβάθμιση των προοπτικών (outlook), με 15 περισσότερες χώρες (από όσες έχουν θετικό) να παρουσιάζουν αρνητικό outlook.

Διαβάστε: Η Fitch προειδοποιεί: Yποβαθμίσεις κάτω της επενδυτικής βαθμίδας το 2020, λόγω κορωνοϊού

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης