Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cuomo (ΗΠΑ): Ζητά τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ

Cuomo (ΗΠΑ): Ζητά τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ
O Cuomo εξήγησε επίσης, ότι θα ακολουθήσει μια προσέγγιση σε τοπική κλίμακα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων στην Πολιτεία
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo δήλωσε σήμερα 21 Απριλίου, ότι σχεδιάζει «να πει την αλήθεια» στη συνάντηση που πρόκειται να έχει αύριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump με αντικείμενο την κρίση του νέου κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις.
Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Cuomo εξήγησε επίσης, ότι θα ακολουθήσει μια προσέγγιση σε τοπική κλίμακα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων στην Πολιτεία.
Όπως σημείωσε, παρατηρούνται διαφορετικά επίπεδα μόλυνσης και διαφορετικές συνέπειες από τον κορωνοϊό, ανάλογα με την περιοχή.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης είπε ότι αναμένει η αυριανή συνάντηση με τον Trump να επικεντρωθεί στο πώς θα συνεργαστούν οι Πολιτείες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια των τεστ.
Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι εκείνη που θα συντονίσει την προμήθεια υλικών από το εξωτερικό για τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Με βάση τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, οι θάνατοι αυξήθηκαν οριακά χθες (20 Απριλίου) φτάνοντας τους 481, ενώ την προηγουμένη είχαν καταγραφεί 478.
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς μειώθηκαν κατά 100 (από 32 την Κυριακή) ενώ οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία φτάνουν συνολικά τους 16.076, από 16.103 μία ημέρα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης