Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Άνοδος για το CDU/CSU στο 38,5% εν μέσω κορωνοϊού

Γερμανία - Δημοσκόπηση: Άνοδος για το CDU/CSU στο 38,5% εν μέσω κορωνοϊού
Το γεγονός ότι οι οικονομικές ανησυχίες υπερτερούν πλέον των ανησυχιών για την υγεία ωφελεί τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, ενώ βλάπτει τους Σοσιαλδημοκράτες
Συνεχίζεται η δημοσκοπική άνοδος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild,  η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της από το ινστιτούτο INSA και δημοσιεύεται σήμερα. 
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα δύο κόμματα αυξάνουν το ποσοστό τους κατά μία μονάδα  σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ανέρχεται σε 38,5%.
Οι Πράσινοι παραμένουν αμετάβλητοι στο 16%.
Αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και το ποσοστό του πέφτει στο 15%. 
Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει αμετάβλητη στο 10,5%, όπως επίσης αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) με 7% και της Αριστεράς (Die Linke) με 7,5%.
Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 5,5% των ερωτηθέντων. 
Σύμφωνα με το ινστιτούτο INSA, ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και SPD θα συγκέντρωνε 53,55%, ενώ δυνατός θα ήταν και ο συνασπισμός μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων αφού θα συγκέντρωνε  54,5%.  Αντίθετα, ένας συνασπισμός Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς θα συγκέντρωνε μόνο ποσοστό 38,5%, όσο δηλαδή από μόνοι τους οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές.
«Οι πολιτικές τάσεις στην περίοδο του κορονοϊού σταθεροποιούνται.
Το γεγονός ότι οι οικονομικές ανησυχίες υπερτερούν πλέον των ανησυχιών για την υγεία ωφελεί τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, ενώ βλάπτει τους Σοσιαλδημοκράτες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης