Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά δέκα ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Απρίλιο 2020, στις 28,2 μονάδες

Γερμανία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά δέκα ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Απρίλιο 2020, στις 28,2 μονάδες
Τα στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (21/4), και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διαμορφώθηκε στις 28,2 μονάδες, έναντι -49,5 μονών τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -42 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010.
Ωστόσο, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη Γερμανία κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις -91,5 μονάδες, έναντι -43,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -77,5 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικού κλίματος του ZEW που σχετίζεται με την Ευρωζώνη, σημειώθηκε «άλμα» στις 25,3 μονάδες, έναντξ -49,5 μονάδων τον Μάρτιο του 2020.
«Οι ειδικοί των χρηματοοικονομικών αγαρών αρχίζουν να βλέπουν ένα σως στο τέλος αυτής της πολύ μεγάλης σήραγγας», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης