Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παράταση έως τέλη 2021 θα ζητήσει η Εθνική για την πώληση της Ασφαλιστικής – Τα 485 εκατ του CVC και τα 403 εκατ πρόβλεψη της τράπεζας

Παράταση έως τέλη 2021 θα ζητήσει η Εθνική για την πώληση της Ασφαλιστικής – Τα 485 εκατ του CVC και τα 403 εκατ πρόβλεψη της τράπεζας
Εάν πάρει παράταση είναι βέβαιο ότι η Εθνική τράπεζα θα κερδίσει περισσότερα από την μελλοντική πώληση της Ασφαλιστικής
Παράταση έως τα τέλη του 2021 θα ζητήσει η Εθνική Τράπεζα με πιθανότητα να την πάρει για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Όπως έχει αναλύσει διεξοδικά το bankingnews το τίμημα που προσέφερε το CVC στα 480 με 485 εκατ ευρώ ήταν πολύ χαμηλότερο των στόχων και των εκτιμήσεων.
Να σημειωθεί ότι σε σημερινές τιμές και υπό το σοκ του κορωνοιού οι προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική θα ήταν και κάτω από 400 εκατ.
Η Εθνική τράπεζα δεν θα πρέπει να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική υπό το βάρος της πίεσης που ασκεί η DGComp η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Η Εθνική πρέπει να ζητήσει παράταση έως το τέλος του 2021 ώστε να ανακάμψει σταδιακά η οικονομία και να σχεδιάσει εκ νέου την πώληση.
Η Εθνική τράπεζα έχει πάρει προβλέψεις για την Εθνική Ασφαλιστική περίπου 403 εκατ ευρώ από την Ελλάδα και αυτό σημαίνει ότι θα συμψηφίσει την ζημία αυτή από τα 515 εκατ κέρδη που εγγράφει στο α΄ τρίμηνο του 2020 από τα ομόλογα.
Πρακτικά τα ομόλογα του πρώην Titlos της Goldman ισοσκελίζουν πλήρως την Εθνική Ασφαλιστική οπότε καλύπτουν όποια ζημία προκύψει από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η Εθνική έχει εγγράψει την Εθνική Ασφαλιστική στα βιβλία της με αποτίμηση 1 δισεκ. οπότε θεωρητικά 485 εκατ του CVC + η πρόβλεψη που διενήργησε καλύπτει την αποτίμηση.
Η νέα αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι περίπου 550 εκατ ευρώ.
Όμως εάν η Εθνική καταφέρει να πάρει παράταση έως το τέλος του 2021 για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα κερδίσει πολλαπλάσια γιατί θα πουλήσει την Ασφαλιστική σε μια τιμή και την διαφορά μεταξύ τιμής και νέας αποτίμησης θα είναι το επιπλέον κέρδος για την τράπεζα.
Εάν πάρει παράταση είναι βέβαιο ότι η Εθνική τράπεζα θα κερδίσει περισσότερα από την μελλοντική πώληση της Ασφαλιστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης