Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump αναστέλλει τις πληρωμές φόρων, όχι όμως τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

ΗΠΑ: Ο Trump αναστέλλει τις πληρωμές φόρων, όχι όμως τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα
Αρκετά κινεζικά προϊόντα θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται, παρά τα φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης των ΗΠΑ
Σε αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ προβαίνει προέβη η Ουάσιγκτον, ωστόσο κρατά τους δασμούς απέναντι στην Κίνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο πλαίσιο της πολιτικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησαν σε αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ωστόσο, οι εταιρείες που κάνουν εισαγωγές από Κίνα ή άλλες χώρες θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με δασμούς.
Οι εισαγωγείς θα μπορούν να καθυστερήσουν την καταβολή τελών κατά 90 ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες αλλά και τη ραγδαία πτώση στη ζήτηση.
Μάλιστα, η κυβερνητική απόφαση κάνει λόγο για «ανακούφιση στις πληγείσες επιχειρήσεις», όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, συμπληρώνοντας:
«Θέλουμε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες σε θέσεις εργασίας.
Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει τον επιχειρηματικό κόσμο».
Αυτό το προσωρινό μέτρο δεν ισχύει για αντισταθμιστικούς δασμούς που έχουν να κάνουν με εισαγωγές κυρίως από την Κίνα, κάτι που δίνει τροφή στον πόλεμο Ουάσιγκτον – Πεκίνου.
Αρκετά κινεζικά προϊόντα θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται.
Αυτή η απόφαση υπογράφτηκε εν μέσω των κατηγοριών της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Κίνας, ότι συνέβαλε στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού.
«Ο ιός θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως, χωρίς να υπάρξουν όλες αυτές οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία, εάν το Πεκίνο είχε ενεργήσει εγκαίρως και δεν απέκρυβε στοιχεία.
Εάν η νόσος οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος, ΟΚ.
Ωστόσο, οι υπεύθυνοι γνώριζαν τι θα μπορούσε να συμβεί» δήλωσε το Σάββατο 18 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης