Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κίνδυνος νέου γύρου παγκόσμιας διατροφικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού

Κίνα: Κίνδυνος νέου γύρου παγκόσμιας διατροφικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού
Η Κίνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης
Για τον κίνδυνο ενός τεράστιου σοκ για το διεθνές εμπόριο τροφίμων αλλά και της πυροδότησης νέας διατροφικής κρίσης προειδοποιεί Κινέζος αξιωματούχος.
«Η ταχέως διαδεδομένη παγκόσμια επιδημία έφερε τεράστια αβεβαιότητα στο διεθνές εμπόριο γεωργικών προϊόντων και τις αγορές», δήλωσε ο Yu Kangzhen, αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Κίνας.
«Εάν η επιδημία συνεχίσει να εξαπλώνεται και να κλιμακώνεται, ο αντίκτυπος στο διεθνές εμπόριο και την παραγωγή τροφίμων θα επιδεινωθεί σίγουρα και ενδέχεται να προκαλέσει έναν νέο γύρο επισιτιστικής κρίσης», δήλωσε ο Yu κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Η πανδημία και τα μέτρα που έλαβαν ορισμένες χώρες για την εξασφάλιση εγχώριου εφοδιασμού ανέστειλαν το κανονικό εμπόριο και τις προμήθειες και προκάλεσαν σημαντικές διακυμάνσεις των τιμών, πρόσθεσε ο Yu.
Οι δηλώσεις του Yu έγιναν καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού έπληξαν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού της γεωργίας και ανέτρεψε το εμπόριο, και αφού ορισμένες χώρες περιόρισαν τις εξαγωγές κύριων σιτηρών και αύξησαν τις προμήθειες αποθεματικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης