Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπό επιτήρηση η Ελλάδα - Στους 116 οι νεκροί από κορωνοϊό με 2.245 κρούσματα - Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως 27/4

Υπό επιτήρηση η Ελλάδα - Στους 116 οι νεκροί από κορωνοϊό με 2.245 κρούσματα  - Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως 27/4
Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 3 Μαΐου
Η έντονη αστυνομική παρουσία με drones, ελικόπτερα και περιπολικά αλλά  και ο φόβος των τσουχτερών διοικητικών προστίμων, ύψους 300 ευρώ και η αφαίρεση πινακίδων απέτρεψαν τελικά τις μετακινήσεις των πολιτών το Πάσχα ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ  εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 21 Απριλίου 2020.
Οι δρόμοι παραμένουν άδειοι και οι Έλληνες γιόρτασαν το Πάσχα εντός των τειχών αναγκαστικά, προσμένοντας την 3η Μαΐου, οπότε και θα αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Τα αυστηρά μέτρα πέραν των μπλόκων στις εθνικές οδούς, περιελάμβαναν αυστηρές περιπολίες στην ύπαιθρο και άλλα σημεία όπου μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός.   
Τα μέτρα αυτά ήδη προκαλούν αντιδράσεις, καθώς δεν είναι δυνατό Κυριακή του Πάσχα να επιβάλλονται πρόστιμα και τις επόμενες μέρες να ανακοινώνονται μέτρα σταδιακής απόσυρσης της καραντίνας.

Στους 116 οι νεκροί με 2.245 κρούσματα

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη (20/4) ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται στους 116.
Image
Όπως σημείωσε ο ίδιος, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα.
Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.
Image
Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες.
Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.
Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο. Από τα 2.245 κρούσματα, τα 570 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.
Image
Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι δεν έχουμε ακόμα ανοσία σε σημαντικό αριθμό του πληθυσμού.
«Η μαγική λέξη είναι απόσταση», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Για την άρση των μέτρων είπε ότι θα γίνεται με τη μέγιστη προστασία και με σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα εφόσον το επιτρέψουν οι αριθμοί.
Image
Επίσης, εξήγησε πως είναι πολύ σημαντικό ότι παρακολουθούμε τι κάνουν οι άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα μέτρα ανάλογα. Βήμα - βήμα και με προσοχή θα προχωρήσουμε, είπε ο καθηγητής.

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

Ο ελληνικός λαό τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας τονίζοντας ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν «η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα».
«Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Παράλληλα, όμως, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν.
Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».
Επιβεβαίωσε ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων» με την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις «με μέθοδο και σχέδιο».
«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα συνεχίσει βήμα-βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων.
Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής:
-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Συναγερμός στο Κρανίδι

Αναστάτωση επικρατεί στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι μετά την ανακοίνωση ότι μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.
Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
«Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19.
Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διοικήτης του ΕΟΔΥ.

Πέτσας: Με το σχέδιο που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα σκοπός είναι να κερδίσουμε και τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο

«Κερδίσαμε μία μάχη στην υγειονομική κρίση.
Με το σχέδιο που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα σκοπός είναι με τη βοήθεια όλων, να κερδίσουμε τελικά και τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας «η ανησυχία που υπάρχει στον κόσμο είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
Αυτό που λέμε είναι ότι πάμε σταδιακά.
Κερδίσαμε μία μάχη στην υγειονομική κρίση.
Με το σχέδιο που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα σκοπός είναι με τη βοήθεια όλων, να κερδίσουμε τελικά και τον πόλεμο στο υγειονομικό μέτωπο».
Κατά τον ίδιο, στην οικονομία «θα χρειαστεί: Πρώτον η στήριξη της Πολιτείας και δεύτερον να γίνουν με προσοχή σταδιακά βήματα απεμπλοκής από τα μέτρα σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για να μην έχουμε πισωγυρίσματα.
Η σταδιακή αυτή απεμπλοκή αφορά είτε τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου είτε τα καταστήματα εστίασης είτε -και θα είναι αρκετά πιο δύσκολο εκεί- τα τουριστικά καταλύματα».
«Θα ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας, αλλά θα ζητήσουμε ξανά τη στήριξη όλων των Ελλήνων, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, για να πάμε συντονισμένα και να συνεχίσουμε να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.
 
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης