Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει ο αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων, Neiman Marcus

Reuters: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει ο αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων, Neiman Marcus
Η εταιρεία με έδρα το Ντάλας, δεν είχε πολλές επιλογές, αφού η πανδημία την ανάγκασε να κλείσει προσωρινά και τα 43 καταστήματά της
Πτώχευση αναμένεται να κηρύξει την ερχόμενη εβδομάδα ο όμιλος πολυκαταστημάτων Neiman Marcus στις ΗΠΑ, που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην οικονομική καταστροφή του κορωνοϊού, σημειώνει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα. 
Η εταιρεία με έδρα το Ντάλας, δεν είχε πολλές επιλογές, αφού η πανδημία την ανάγκασε να κλείσει προσωρινά και τα 43 καταστήματά της ανά την αμερικανική επικράτεια 
Η Neiman Marcus βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων ενός δανείου με τους πιστωτές της συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατηρήσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης, σύμφωνα με το Reuters.
Έχει επίσης θέσει σε διαθεσιμότητα πολλούς από τους περίπου 14.000 υπαλλήλους της.
Η αίτηση πτώχευσης θα μπορούσε να έρθει μέσα σε λίγες μέρες, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Η Neiman Marcus ζήτησε την αναστολής πληρωμής χρέους εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου που δόθηκε στην εταιρεία μόνο λίγες μέρες πριν για να αποφύγει μια χρεοκοπία.
Τα δάνεια της Neiman Marcus ανέρχονται συνολικά σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Standard & Poor's.
Ορισμένα από τα χρέη αυτά είναι η κληρονομιά της εξαγοράς 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013 από τους ιδιοκτήτες της, την Ares Management και την CPPIΒ.
Άλλοι υπεύθυνοι πολυκαταστημάτων που έπρεπε επίσης να κλείσουν τα καταστήματά τους αγωνίζονται για να αποφύγουν την πορεία της Neiman Marcus.
Η Macy's  και η Nordstrom Inc έσπευσαν να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση, όπως δανεισμό έναντι ορισμένων ακινήτων τους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης