Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σταδιακή η επιστροφή του Boris Johnson στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα

Βρετανία: Σταδιακή η επιστροφή του Boris Johnson στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα
Επαφές του Βρετανού πρωθυπουργού με υπουργούς του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχε κάποιες επαφές με υπουργούς, ενώ αναρρώνει από τη νόσο Covid -  19, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.
«Ξεκουράζεται και αναρρώνει στο Τσέκερς (την εξοχική κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών), ακολουθεί τις οδηγίες του γιατρού του.
Είχε κάποιες επαφές με υπουργούς, κυρίως, όμως, με τα μέλη του προσωπικού γραφείου του εδώ στη Ντάουνινγκ Στριτ», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.
Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά 888 το τελευταίο 24ωρο στους 15.464, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Συνολικά έχουν γίνει 357.023 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 21.389 στις 17 Απριλίου. 114.217 ήταν θετικά στον ιό.
Την Παρασκευή (17/4/202)  υπέκυψαν 861 Βρετανοί από επιπλοκές του Covid- 19.
O υπουργός Υγείας της Βρετανίας έχει κάνει την εκτίμηση ότι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χώρα να επιβάλει «lockdown» για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες ακόμη.
Εκτίμησε επίσης ότι οι θάνατοι στη Βρετανία θα μπορούσαν να φτάσουν τις 40.000 με το πρώτο κύμα της εξάπλωσης.
Οι θάνατοι από τον Covid-19 στην Βρετανία είναι σαφώς περισσότεροι από όσο ανακοινώνονται για δύο κυρίως λόγoυς: εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταγραφή των νεκρών και της αποτυχίας να αρχών να συμπεριλάβουν τους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης