Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Φαίνονται ήδη στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης

Βούτσης: Φαίνονται ήδη στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης
"Eίναι αδιανόητο να μην ανησυχεί κάποιος από τα συμφραζόμενα της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική", αναφέρει ο Ν. Βούτσης
«Φαίνονται ήδη στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης», αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος της και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη KONTRANews.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για την επόμενη μέρα, ο κ. Βούτσης απαντά πως «είναι αδιανόητο να μην ανησυχεί κάποιος από τα συμφραζόμενα της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κάθε μέρα που περνά, αυξάνονται τόσο οι εκτιμήσεις των διεθνών παραγόντων, αλλά και αντίστοιχα των υπευθύνων της ελληνικής κυβέρνησης για την ύφεση που θα υπάρξει στη χώρα μας το '20 και για τη μεγέθυνση και πάλι της ανεργίας, σε μη ελέγξιμα ποσοστά.
Φαίνονται ήδη στον ορίζοντα απαράδεκτα νέα μνημόνια εξωτερικής επιβολής ή εσωτερικής κοπής και έμπνευσης».
Κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία κι αυτό ήταν και είναι επιλογή της, να συζητήσει ανοικτά το νέο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με την πανδημία, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, με τις πολιτικές δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή και ιδιαίτερα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ που εγκαίρως καταθέσαμε πρόταση δια του προέδρου και των υπεύθυνων τομεαρχών, για γενναία και εμπροσθοβαρή παρέμβαση στον τομέα της οικονομίας».
 «Κυριάρχησε ένας αφόρητος τακτισμός, που φαίνεται ότι είναι στο dna της ίδιας της λειτουργίας του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του», τονίζει ο κ. Βούτσης και εξηγεί πως «με έναν απαράδεκτο και ανεύθυνο τρόπο για το μέγεθος της κρίσης που βιώνουμε και τις ανάγκες που δημιουργούνται, η κυβέρνηση σε πρώτη μεν φάση, σιώπησε και εμμέσως απαξίωσε το «μαξιλάρι» των 37 δισ, σε δεύτερη δε φάση, αρνήθηκε και απαξίωσε επίσης, χωρίς επιχειρήματα, την κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο -και στις δυο φάσεις- για να μην παραδεχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με υπεύθυνο τρόπο και με αυτονόητη κοινωνική ευαισθησία, διαχειρίζεται την κρίση στο όνομα της κοινωνίας, όπως άλλωστε έκανε και για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με την «κοινωνία όρθια».
Ο κ. Βούτσης σημειώνει χαρακτηριστικά πώς «η μέσω διαρροών ενημέρωση στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας ότι πλέον το «μαξιλάρι» έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται και να αντλούνται διαθέσιμα δεν μας εξέπληξε.
Η εν κρυπτώ και σε αδιαφάνεια χρήση μέρος του «μαξιλαριού» πέραν της απόδειξης μιας θλιβερής πολιτικής διγλωσσίας παράγει ένα «μαξιλάρι» υποκρισίας και αφερεγγυότητας.
Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη στο ΚΟΝΤΡΑ θα κληθεί άμεσα ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών».
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι στο διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν έγινε καμία αναφορά στο ζήτημα των πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης και προσθέτει πως αυτό γιατί «και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση παλινωδεί και επιλέγει, εν τέλεια, την ατολμία».
Χαρακτηρίζει «θλιβερή και προφανώς αναντίστοιχη με τις ανάγκες και την κρισιμότητα των καιρών» τη στάση της Ευρώπης, ενώ για το δημόσιο σύστημα υγείας μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «ένα ακόμα χαρακτηριστικό των αλλεπαλλήλων διαγγελμάτων του κ. Μητσοτάκη, είναι η απολύτως εσκεμμένη παράλειψη για οποιαδήποτε δέσμευση σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, τον αριθμό των προσλήψεων, των εισοδημάτων και των εγγυήσεων που αφορούν στην πανθομολογούμενη ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του ΕΣΥ».
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, μένει «ολάνοιχτο και απολύτως θολό» το ζήτημα της σύμπραξης, αντί της απορρόφησης μέρους του, του ιδιωτικού συστήματος υγείας για το «νέο ΕΣΥ» μετά την κρίση.
Ο ίδιος εκτιμά ότι όλα τα δεδομένα «κατατείνουν στην απόλυτη εμμονή για ιδιωτικοποίηση και δε συνιστούν στροφή της νεοφιλελεύθερης πολιτική του (σ.σ. κ. Μητσοτάκη) για την υγεία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης