Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποτυχημένη ισραηλινή επίθεση με drone εναντίον μελών της Hezbollah – Σπάνιο βίντεο

Αποτυχημένη ισραηλινή επίθεση με drone εναντίον μελών της Hezbollah – Σπάνιο βίντεο
Iσραηλινό drone στόχευσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο πράκτορες της Hezbollah μέσα στη Συρία κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο
Οι ισραηλινές δυνάμεις αύξησαν κλιμάκωσαν εκ νέου τις επιχειρήσεις στα σύνορα του νότιου Λιβάνου τη στιγμή που η ηγεσία της Hezbollah δηλώνει ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη για πόλεμο με το Τελ Αβίβ».
Η τελευταία επιχείρηση έγινε την Τετάρτη (15/4/2020) όταν ένα ισραηλινό drone στόχευσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο πράκτορες της Hezbollah μέσα στη Συρία κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε, πως όλα τα μέλη της βγήκαν ζωντανοί και χωρίς να υποστούν τραυματισμούς από την απόπειρα δολοφονίας, καθώς πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το όχημα, πριν από την έκρηξη,
Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σπάνιο να γίνει η λήψη μια τέτοια απόπειρα δολοφονίας σε βίντεο.
Όμως την Παρασκευή (17/4) εμφανίστηκαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τη στιγμή του χτυπήματος, που κυκλοφόρησε στα αραβικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Πάντως σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, την οποία φιλοξενεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) της επίθεσης αυτής, προηγήθηκε μία ακόμη αποτυχημένη και αυτή που έδωσε τον χρόνο στα μέλη της οργάνωσης να διαφύγουν.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο AFP ένα ισραηλινό drone έπληξε για πρώτη φορά σημείο κοντά στο αυτοκίνητο που μετέφερε τα μέλη της Hezbollah και οι επιβάτες βγήκαν πριν πληγεί αμέσως για δεύτερη φορά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης