Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reichel (Γερμανός πρέσβης): Θέλουμε να μεταφέρουμε σύντομα ως και 500 προσφυγόπουλα στη Γερμανία

Reichel (Γερμανός πρέσβης): Θέλουμε να μεταφέρουμε σύντομα ως και 500 προσφυγόπουλα στη Γερμανία
Η σημερινή μετεγκατάσταση, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία, αποτελεί μόνο την αρχή
Την πρόθεση της κυβέρνησης Merkiel να μεταφερθούν ακόμη περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Γερμανία, εξέφρασε σήμερα (18/4) ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα Εrnst Reichel κατά την αποχώρηση των πρώτων 50 ανηλίκων από το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο Γερμανός πρέσβης παραβρέθηκε μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη και άλλα μέλη της κυβέρνησης στο αεροδρόμιο  λέγοντας ότι "παρατήρησε ότι η σημερινή μετεγκατάσταση, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία, αποτελεί μόνο την αρχή".
«Θέλουμε να μεταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και άλλα παιδιά στη Γερμανία, ο συνολικός αριθμός θα κυμανθεί μεταξύ 350 και 500 παιδιών», εξήγησε και έκανε λόγο για «μια σημαντική ανθρωπιστική χειρονομία, η οποία στην εποχή της κρίσης του κορωνοϊού αποκτά μεγάλη σημασία».
Ο κ. Reichel τόνισε εξάλλου ότι «η κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του ασύλου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στην Ελλάδα συνολικά απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην ΕΕ».
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως και το Λουξεμβούργο, «θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει η διαδικασία ακόμα και αν είναι περίπλοκο σε αυτή τη συγκυρία. Τα απαραίτητα μέτρα καραντίνας και οι έλεγχοι υγείας θα διασφαλιστούν. Θέλουμε να δείξουμε ότι είναι εφικτό και έτσι να παροτρύνουμε και άλλους ευρωπαϊκούς εταίρους να μας μιμηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης