Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guggenheim: Ο S&P 500 θα υποχωρήσει -58% – Πιο αισιόδοξη η BofA

Guggenheim: Ο S&P 500 θα υποχωρήσει -58% – Πιο αισιόδοξη η BofA
Κατά την Guggenheim θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα lockdowns  μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αποτρέποντας ουσιαστικά την πλήρη επιστροφή των αμερικανών στην εργασία τους
Η Guggenheim ένα από τα ισχυρότερα hedge funds στις ΗΠΑ έχει ξεκάθαρα αρνητική θέση για την Wall Street.
Σε νέα εκτίμηση της αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο, που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης ο S&P 500 στην Wall Street θα υποχωρήσει στις 1.600 με 1.200 μονάδες, καθώς ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής στις οικονομίες, στα αποτελέσματα των εταιριών και ευρύτερα στον οικονομικό και επιχειρηματικό ιστό από την πανδημία του κορωνοιού.
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι η Guggenheim συνεχίζει να υποστηρίζει την πτώση κόντρα στις παρεμβάσεις της FED και των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών αλλά και των δημοσιονομικών παρεμβάσεων.
Η Guggenheim Investments επιμένει, ότι ούτε το σοκ στην οικονομία, ούτε τα κέρδη στο S&P 500 είναι βιώσιμα και ότι ο δείκτης βαρόμετρο θα μπορούσε να μειωθεί προς την ζώνη των 1.600 με 1.200 μονάδων που σημαίνει πτώση έως -58% από τις τρέχουσες τιμές περί τις 2.870 μονάδες.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι επενδυτές επανατοποθετηθήκαν και αποκατέστησαν την δομή των χαρτοφυλακίων 60% μετοχές προς 40% ομόλογα που είχε διαρραγεί.
Η σχέση αυτή είχε διαμορφωθεί σε 50% μετοχές προς 50% ομόλογα.
Εύλογα υπήρξαν γενναίες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, πουλούσαν πολλοί επενδυτές ομόλογα ΗΠΑ που αγόραζε η FED και τοποθετήθηκαν στην Wall Street.
Όμως όσοι επενδυτές τοποθετούνται θα πρέπει να το  ξανασκεφτούν καθώς η δίκαιη αξία του δείκτη S&P 500 θα μπορούσε να είναι από 1.600 έως 1.200 μονάδες.  
Η Wall δεν έχει δει ακόμη τα χαμηλά της επιμένει η Guggenheim Investments.
Ωστόσο οι θέσεις της Guggenheim βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την Goldman Sachs και την Morgan Stanley, που προβλέπουν ότι η Wall Street είναι απίθανο μέσα στο 2020 να δει νέα χαμηλά.
Η Goldman υποστηρίζει ότι ο δείκτης S&P 500 θα κινείται πέριξ των 2.850 μονάδων και εν συνεχεία θα ακολουθήσει πλαγιοκαθοδική πορεία χωρίς να δει τα πρόσφατα χαμηλά δηλαδή τις 2.200 μονάδες.
Η Bank of America Merrill Lynch υποστηρίζει ότι το ανώτατο όριο για τον δείκτη S&P 500 είναι οι 2.850 με 2.950 μονάδες, λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων και της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής ενώ το κατώτατο όριο είναι οι 2.350-2.450 μονάδες.
Η DoubleLine Capital υποστηρίζει ότι λόγω της Fed δεν θα υπάρξει κραχ στο χρηματιστήριο της Wall Street και στο βασικό σενάριο τα χαμηλά του Μαρτίου 2020 θα είναι τα χαμηλά έτους.
Κόντρα σε όλες αυτές τις εκτιμήσεις η Guggenheim Investments υποστηρίζει ότι θα έρθει νέα πτώση στην Wall Street έως -50% στις 1.600 με 1.200 μονάδες.
Η Wall Street κατά την Guggenheim δεν αντιπροσωπεύει καμία αξία, οι παρεμβάσεις της FED έχουν χειραγωγήσει τις αποτιμήσεις όπως και τα μέτρα στήριξης σε μια οικονομία που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.
Κατά την Guggenheim θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα lockdowns  μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αποτρέποντας ουσιαστικά την πλήρη επιστροφή των αμερικανών στην εργασία τους.
Για την ανεργία των ΗΠΑ προβλέπει ότι θα μπορούσε να φθάσει το 17% ενώ πάνω από 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ανεργίας που είδαμε πριν από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοιός.
Κατά την Guggenheim έχουν υποεκτιμηθεί οι κίνδυνοι στην αμερικανική οικονομία, τις επιχειρήσεις ενώ διαφωνεί με την άποψη ότι οι οικονομίες θα ανακάμψουν γρήγορα.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Fed-BalanceSheet-CreditSpread-FinancialConditions-041620.png?itok=N8Eok09K
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmC244_0.jpg?itok=jfXfhWcb

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-17_7-30-55_0.jpg?itok=jESXaxj9
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης