Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εφαρμογή ευέλικτης νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, ως αντίδοτο στις οικονομικές συνέπειες του Covid-19

Κίνα: Εφαρμογή ευέλικτης νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, ως αντίδοτο στις οικονομικές συνέπειες του Covid-19
Το Πεκίνο θα καταστήσει πιο ευέλικτη, τη συνετή νομισματική πολιτική που ακολουθεί, ενώ πιο αποτελεσματική θα γίνει και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Xi
Η Κίνα θα προχωρήσει σε επιτάχυνση υλοποίησης των μακροοικονομικών πολιτικών του, προκειμένου να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19, καθώς η κινεζική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις, ανέφερε το πολιτικό γραφείο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Το Πεκίνο θα καταστήσει πιο ευέλικτη, τη συνετή νομισματική πολιτική που ακολουθεί, ενώ πιο αποτελεσματική θα γίνει και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνεδρίασης, υπό τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.
Υπενθυμίζεται ότι στους 4.632 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού ύστερα από την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για θανάτους και κρούσματα από την πόλη Ουχάν, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της πανδημίας.
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Κίνα αύξησε επίσης τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 82.692, από 82.367.
Η Ουχάν στην κεντρική Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι αύξησε κατά 1.290 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στο έδαφός της και τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά 325, μετά μια «ολοκληρωμένη ανασκόπηση των επιδημικών δεδομένων της».
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης