Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μαξιλαροπόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

«Μαξιλαροπόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Η χρήση των χρημάτων του περίφημου «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η χρήση των χρημάτων του περίφημου «μαξιλαριού» των 37 δισ. ευρώ αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα προανήγγειλε πως θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μετά το Πάσχα.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, διαμηνύει πως στόχος είναι να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ότι έχουν δοθεί 14 δις ευρώ για την κρίση.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει στον λαό για τα που πάνε τα χρήματά του.
«Η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να σταθεί όρθια.
Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το μαξιλάρι για να στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις;
Αν δεν το κάνει άμεσα τότε μπορεί το σενάριο του ΔΝΤ για 10% ύφεση να είναι η θετική προοπτική.
Η λογική της εμπροσθοβαρούς στήριξης της ελληνικής οικονομίας έχει να κάνει με την ανάγκη να μην οδηγηθούμε σε μία βαθιά ύφεση γιατί τότε οι ανάγκες χρηματοδότησης θα είναι διπλάσιες και τριπλάσιες»πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας που ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το περίφημο «μαξιλάρι» και αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί και αν θα πρέπει να το χρησιμοποιεί, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται με σύνεση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα στη χρήση του δημοσίου ταμείου στο οποίο δεν υπάρχουν «μαξιλάρι».
Είναι ενιαίο το ταμείο, είπε και εξαιτίας της σύνεσης με την οποία κινείται η χώρα, οι αγορές το αναγνωρίζουν και δείχνουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.
Εμπιστοσύνη στη χώρα η οποία εκφράστηκε με το δανεισμό που έγινε με το επταετές ομόλογο μέσω του οποίου άντλησε δύο εκατομμύρια», τόνισε χαρακτηριστικά.  
Πυρά κατά της κυβέρνησης όμως εξαπέλυσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτοντας τέσσερα ερωτήματα προς τη ΝΔ ενώ τόνισε πως αν η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα θα πρέπει να την ξεχάσει.
Αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για εικόνα ασυναρτησίας και χάους που αναδεικνύουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης», η οποία «ούτε σύνεση δείχνει, ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και στοιχειώδη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα και μένει να δούμε αν θα υπάρχει και μονομαχία στη Βουλή μετά τις γιορτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης