Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλαλούμ και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από τις κατά βούληση αποφάσεις των Δήμων για τα Δημοτικά Τέλη

Αλαλούμ και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από τις κατά βούληση αποφάσεις των Δήμων για τα Δημοτικά Τέλη
Οι υποχρεώσεις που συνεχίζουν να τρέχουν για υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις
Το απόλυτο χάος και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί η προαιρετική δυνατότητα των Δήμων να μειώνουν τα Δημοτικά Τέλη κατά βούληση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ή έχουν κλείσει υποχρεωτικά ή ακόμα και αν δεν εντάσσονται σε καμία από δύο προαναφερθείσες κατηγορίες.
Σήμερα υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν προβεί σε καμία ουσιαστική απαλλαγή ή ακολουθούν μια θολή πολιτική με τη λογική της υποβολής αιτήσεων και αποφάσεων κατά περίπτωση από το ΔΣ ενώ από την άλλη υπάρχουν Δήμοι που έχουν απαλλάξει πλήρως τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά ή θεωρούνται πληγείσες ή έχουν θεσπίσει μερική απαλλαγή για όλες τις επιχειρήσεις.
Έτσι προκύπτει το ζήτημα ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις ότι λειτουργούν υπό διαφορετικές ταχύτητες υποχρεώσεων και κατ ουσίαν τίθεται θέμα δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.
Βέβαια οι επιχειρήσεις οι οποίες έβαλαν υποχρεωτικά λουκέτο βρίσκονται αντιμέτωπες και με την υποχρέωση καταβολής έστω και μειωμένων ενοικίων την ώρα που τα έσοδά τους έχουν μηδενιστεί λόγω διακοπής εργασιών.
Στις επιχειρήσεις αυτές που οι εργαζόμενοί τους λόγω διακοπής λειτουργίας τελούν σε αναστολή συμβάσεων τρέχει επίσης η υποχρέωση της καταβολής (της αναλογίας) του δώρου Πάσχα.
Βέβαια πρόκειται για υποχρέωση που γεννήθηκε προ κορωνοϊού αλλά είναι σαφές ότι ο κορωνοϊός δεν προβλέπει ταμιακές ροές.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης