Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Πτώση -30% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2020, στα 1,7 δισ. δολ. - Στα 9,49 δισ. δολ. τα έσοδα

Morgan Stanley: Πτώση -30% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2020, στα 1,7 δισ. δολ. - Στα 9,49 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,8% στα 9,49 δισ. δολ.
Πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (16/4) στοιχεία της αμερικανικής τράπεζας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -30% σε ετήσια βάση, στα 1,7 δισ. δολ. (0,99 δολ. ανά μετοχή), έναντι 2,4 δισ. δολ. (1,33 δολ. ανά μετοχή) προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 1,21 δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Morgan Stanley κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,8% στα 9,49 δισ. δολ. έναντι 10,29 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 9,93 δισ. δολ.
Τα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης πλούτου διαμορφώθηκαν στα 4,04 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 4,28 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα σταθερού εισοδήματος διαμορφώθηκαν στα 2,2 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων στα 2,7 δισ. δολ.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, είδαμε περισσότερη μεταβλητότητα στις αγορές, αβεβαιότητα και ανησυχία σε σχέση με οποιαδήποτε στιγμή μετά από την οικονομική κρίση, λόγω του καταστροφικού COVID-19», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, η Morgan Stanley κινήθηκε καλά στο τρίμηνο, δεδομένων των συνθηκών, και τα αποτελέσματά μας μαρτυρούν την ισχύ του ισορροπημένου επιχειρηματικού μας μοντέλου», πρόσθεσε ο κ. Gorman.
Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι «οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία και τις υποδομές μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόστμο, με πάνω από το 90% των εργαζομένων μας να εργάζεται από το σπίτι», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «είμαι υπερήφανος για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των υπαλλήλων μας απέναντι σε αυτά τα εμπόδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης