Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Η Βρετανία πρέπει να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Georgieva (ΔΝΤ): Η Βρετανία πρέπει να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
H παράταση θα βοηθήσει στον περιορισμό της αβεβαιότητας σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας
Η Βρετανία πρέπει να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Kristalina Georgieva.
Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η παράταση θα βοηθήσει στον περιορισμό της αβεβαιότητας σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δέχεται ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.
"Το Brexit είναι έτσι κι αλλιώς σκληρό.
Δεν χρειάζεται να το κάνουμε ακόμα σκληρότερο", τόνισε η Kristalina Georgieva.
H γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε στο BBC ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι να μειωθεί η αβεβαιότητα προς το συμφέρον όλων, τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μεταβατική περίοδος πρόκειται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου και εάν έως τότε δεν έχει επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία θα εγερθούν εμπόδια στις εξαγωγές και τις εισαγωγές, με την κρίση του κορονοϊού να καθιστά δυσκολότερη όλη αυτή τη διαδικασία.
Την Τρίτη, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει φέτος προς τη μεγαλύτερη συρρίκνωσή από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.
Στη συνέντευξή της στο BBC, η Georgieva χαιρέτησε τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν από το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας και την Τράπεζα της Αγγλίας, τα οποία όπως είπε ελήφθησαν «νωρίς» και ήταν καλά συντονισμένα.
«Αυτό το πολύ ισχυρό πακέτο μέτρων βοηθά το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεδομένου του σημαντικού ρόλου του ΗΒ στην παγκόσμια οικονομία, στην πραγματικότητα βοηθά τους πάντες», δήλωσε η Georgieva.
Η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες και έχει μειώσει τους φόρους με τα μέτρα αυτά, που το γραφείο προϋπολογισμού της Βρετανίας εκτιμά ότι θα κοστίσουν 100 δισεκ. λίρες. Προσφέρει επίσης εγγυήσεις για επιχειρηματικά δάνεια 330 δισεκ. λιρών. Η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια στο 0,1% και αύξησε τις αγορές ομολόγων κατά 200 δισεκ. λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης