Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία καλεί τους πολίτες να απομονωθούν - Αναφορές προειδοποιούν για κίνδυνο για έως και 400.000 νεκρούς

Η Ιαπωνία καλεί τους πολίτες να απομονωθούν - Αναφορές προειδοποιούν για κίνδυνο για έως και 400.000 νεκρούς
Η Ιαπωνία καλεί τους πολίτες να απομονωθούν λόγω του κορωνοϊού ενώ αναφορές σε εγχώρια ΜΜΕ προειδοποιούν για τον κίνδυνο να χαθούν έως και 400.000 ζωές
Η Ιαπωνία κάλεσε σήμερα (15/4) τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν ότι μπορεί να χαθούν έως και 400.000 ζωές λόγω του κορωνοϊού εάν δεν υπάρξουν άμεσα ενέργειες.
Η Ιαπωνία, που διενεργεί τεστ μόνο σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα του κορωνοϊού, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 9.000 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών που προσβλήθηκαν από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο, με σχεδόν 200 θανάτους.
Μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλέστηκαν πρόβλεψη του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν έχει κοινοποιηθεί και η οποία ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει το επίπεδο των 400.000 εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της επιδημίας.
Αναφέρεται επίσης η εκτίμηση ότι έως 850.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν αναπνευστήρα.
Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση στον ρυθμό εμφάνισης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στο Τόκιο.
Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και έξι ακόμα περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Οσάκα, και θέτοντας ως στόχο τη μείωση των κοινωνικών επαφών κατά 70%.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την έκκληση προς τους πολίτες να απομονωθούν στα σπίτια τους και προς τις επιχειρήσεις να κλείσουν, αν και δεν προβλέπονται πρόστιμα ή κυρώσεις για τη μη συμμόρφωσή τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Υ. Sougha κάλεσε τους πολίτες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της.
Η ιαπωνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε σήμερα 127 νέα κρούσματα, με τουλάχιστον 327 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο Kyodo.
Βουλευτής της αντιπολίτευσης -ο T. Takai από το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας- αναγκάστηκε σήμερα να παραιτηθεί από το κόμμα του ύστερα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επισκέφθηκε μπαρ στο Καμπουκίτσο, στην περιοχή με τα ‘κόκκινα φανάρια’ στο Τόκιο, παρά τις εκκλήσεις για παραμονή στο σπίτι.
Και ενώ ο Sougha ζητά συνεργασία, ο πρωθυπουργός S. Abe υφίσταται πιέσεις να αυξήσει κατά 100.000 γεν (935 δολάρια) το επίδομα για κάθε πολίτη επιπρόσθετα του πακέτου μέτρων στήριξης ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων που περιλαμβάνει καταβολή 300.000 γεν στα νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας.
«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να λάβει μια απόφαση και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντησή του με τον Abe ο N. Yamagucci, επικεφαλής του κόμματος Κομέιτο που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης