Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 23,3% για ΝΔ - Στο 91,6% τα ποσοστά αποδοχής των περιοριστικών μέτρων

Δημοσκόπηση  Marc: Προβάδισμα 23,3% για ΝΔ - Στο 91,6% τα ποσοστά αποδοχής των περιοριστικών μέτρων
Άνοιγμα της «ψαλίδας» στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημιοσκόπηηση της Marc - Πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα
Έντονες αλλαγές φαίνεται ότι φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.
Δημοσκόπηση της Marc, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA, δείχνει  άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της ΝΔ, πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, και μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικά, συντριπτικά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή του 94,6% των ερωτώμενων (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες).
Image
Εξαιρετικά υψηλό είναι επίσης το ποσοστό αποδοχής για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και φτάνει το 84,3%.
Image
Η δημοσκόπηση φανερώνει επίσης ένα μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων, καθώς το 91,6% δηλώνει ότι την περίοδο του Πάσχα θα μείνει σπίτι και άλλο ένα 6% στο σπίτι με στενούς συγγενείς.
Image
Εξάλλου το 90,2% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Συνολικά το 80,4% θεωρεί αναγκαία τα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μόνο το 8,7% τα βρίσκει υπερβολικά.
Image
Σε σχέση μέτρα μέτρα που προτείνει η ΣΥΡΙΖΑ το 43,8% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά, ενώ το 26,9 δηλώνει ότι δεν τα έχει ακούσει.
Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, 25% περίπου τα ίδια και το 9,9%.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% απαντά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 17,8% ο Αλέξης Τσίπρας και το 19,1% απαντά «Κανένας από τους δύο».
Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει πλέον στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS