Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανοιξε στο Taxisnet η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις 2020

tags :
Ανοιξε στο Taxisnet η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις 2020
Σε λειτουργία τέθηκε στο Taxisnet η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020
Σε λειτουργία τέθηκε στο Taxisnet η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020.  
Στο βασικό έντυπο Ε1 ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι.
Οι φορολογούμενοι όμως θα διαπιστώσουν ότι στο Ε1 έχει καταργηθεί ο πίνακας 10, στον οποίο καλούνταν να δηλώσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να τους πιστωθεί τυχόν επιστροφή φόρου.
Αντ’ αυτού, θα δουν πως εφόσον προκύπτει στο πλαίσιο της αυτόματης εκκαθάρισης ποσό προς επιστροφή, θα εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του λογαριασμού πληρωμών στη Φορολογική Διοίκηση (του αριθμού ΙΒΑΝ), η οποία πραγματοποιείται με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, σύμφωνα με την Α. 1019/2020 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ.
Κατά την υποβολή της δήλωσης, μέσω υπερσύνδεσμου, δίνεται η δυνατότητα στον υπόχρεο να μεταβεί στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, ενώ ο/η σύζυγος/ΜΣΣ στην περίπτωση που με βάση την εκκαθάριση της κοινής τους δήλωσης δικαιούται επιστροφή φόρου, θα εισέλθει σε αυτήν με τους δικούς του/ης κωδικούς πρόσβασης.
Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο δικαιούχους.

    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης