Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΑ Τεχνική: Δεν επηρεάζεται προς το παρόν η δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας λόγω της πανδημίας

tags :
ΔΕΛΤΑ Τεχνική: Δεν επηρεάζεται προς το παρόν η δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας λόγω της πανδημίας
ΔΕΛΤΑ Τεχνική: Δεν επηρεάζεται προς το παρόν η δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας
Η Διοίκηση ΔΕΛΤΑ Τεχνική ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, στο πλαίσιο διαχείρισης των κινδύνων που ανακύπτουν λόγω της πανδημίας του  COVID-19, ότι παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και ως εκ τούτου αποφάσισε και έχει ήδη προβεί στη λήψη των αναγκαίων μέτρων με κύριο σκοπό την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων που μετά βεβαιότητας πλέον αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοφανής αυτή υγειονομική κρίση.
Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, κατά την παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν μετά βεβαιότητας ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τους κινδύνους, την επίδραση και τις πιθανές επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στις δραστηριότητες, τη χρηματοοικονομική θέση, τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της Εταιρείας και του Ομίλου, καθόσον δεν μπορούν να «ποσοτικοποιηθούν» με ακρίβεια οι συνέπειες της πανδημίας.           
Ωστόσο, η  Εταιρεία έχει θέσει τρεις σαφείς στόχους για αυτή την έκτακτη περίοδο, οι οποίοι και παρατίθενται με σειρά προτεραιότητας:
1. Αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
2. Λήψη στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων.
3. Προστασία της οικονομικής θέσης και της ρευστότητας του Ομίλου.
1. Αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
Συγκεκριμένα η Εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως λόγω της ταχύτατης διασποράς του ιού, αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς αναστολής τις συμβάσεις εργασίας μέρους των εργαζομένων της και να εφαρμόσει καθεστώς τηλεργασίας (εξ' αποστάσεως εργασία) για τους υπόλοιπους  εργαζομένους αυτής, μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Με αυτό τον τρόπο  επιτυγχάνεται η αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ  ταυτόχρονα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και η επιχειρησιακή συνέχεια της Εταιρείας με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, σε εφαρμογή του Πλάνου Επιχειρησιακής Συνέχειας αυτής (Contingency Plan).
2. Λήψη στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων
Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο μεγαλύτερος όγκος των εσόδων (65%) του Ομίλου προέρχεται από την εκμετάλλευση εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας καθώς επίσης και φωτοβολταϊκών πάρκων.
Η  συντήρηση αυτών (με το προσωπικό ασφαλείας) διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ενώ η πώληση του ρεύματος συνεχίζεται ακώλυτα μέσω των συμβάσεων 20ετούς διάρκειας που έχουν συναφθεί με τη ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ.
Ως εκ τούτου η δραστηριότητα παραγωγής ενέργειας δεν επηρεάζεται προς το παρόν, αν και δεν μπορεί να αποκλεισθεί ο ορατός πλέον κίνδυνος χειροτέρευσης των ταμειακών διαθεσίμων του ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. λόγω των παρατηρούμενων καθυστερήσεων πληρωμών εκ μέρους των καταναλωτών προς τους προμηθευτές και της συνακόλουθης αύξησης των επισφαλειών, κίνδυνος  όμως ο οποίος λόγω του ενδεχόμενου και αβέβαιου  χαρακτήρα του δεν μπορεί να αξιολογηθεί, ούτε να ποσοτικοποιηθει.
Παράλληλα, η Εταιρεία έχει αναλάβει την ανέγερση δύο (2) αιολικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 3 ΜW στην Π.Ε. Φθιώτιδας και ισχύος 39,95 ΜW στην Π.Ε. Φλώρινας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης