Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Χρειαζόμαστε τώρα θωράκιση της οικονομίας και της κοινωνίας – Όχι αδράνεια

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Χρειαζόμαστε τώρα θωράκιση της οικονομίας και της κοινωνίας – Όχι αδράνεια
Χάρη και στο μαξιλάρι των 37 δις ευρώ μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα φιλόδοξο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας είπε ο κ.Πέτσας
Να θωρακίσει τώρα την οικονομία και την κοινωνία και να μη μείνει αδρανής καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η θωράκιση της οικονομίας και της κοινωνίας μας και όχι αδράνεια που θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια» αναφέρει ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα «πολλά βήματα πίσω, στις μέρες που επικρατούσε η ανέχεια, η ανασφάλεια και η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει».
Αφού επισημαίνει την ανάγκη για την «εδραίωση ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση, στήριξη της εργασίας και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας», ο κ.Χαρίτσης υποστηρίζει ότι «χάρη και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα φιλόδοξο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας μας τώρα και να αποφύγουμε μια παρατεταμένη ύφεση».
Ο κ.Χαρίτσης επικρίνει την Ευρώπη για απροθυμία να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη των κρατών-μελών με μέτρα ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης» και μιλά για «στρατηγικό αδιέξοδο» του ευρωπαϊκού εγχειρήματος «που σχετίζεται με τη δεσπόζουσα θέση των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων».
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να διεκδικήσει, ακόμα και αν αυτό τη φέρει σε σύγκρουση με τη γερμανική κεντροδεξιά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαφορετικές πολιτικές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης