Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Μειωμένες κατά 20% τον Μάρτιο οι εισπράξεις της ΔΕΗ – Ανησυχητική εξέλιξη αν κρατήσει

Χατζηδάκης: Μειωμένες κατά 20% τον Μάρτιο οι εισπράξεις της ΔΕΗ – Ανησυχητική εξέλιξη αν κρατήσει
Ούτε η ΔΕΗ ούτε οι άλλοι πάροχοι μπορούν να αντέξουν μια πολιτική μη πληρωμής ή μετάθεσης πληρωμών αναφέρει ο κ.Χατζηδάκης
Για μειωμένες εισπράξεις μεσοσταθμικά κατά 20% στις εισπράξεις της ΔΕΗ στους λογαριασμούς του περασμένου μήνα έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη εφόσον αυτό συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι ούτε οι ΔΕΗ ούτε οι άλλοι πάροχοι μπορούν να αντέξουν μια πολιτική μη πληρωμής ή μετάθεσης των πληρωμών.
Ωστόσο ο υπουργός υποστήριξε ότι τα στοιχεία αυτά «ήρθαν σε μια περίοδο όπου υπήρχε δυσκολία στις μετακινήσεις, αλλαγή στις πληρωμές για να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, είχαν απεργία τα ταχυδρομεία και δεν έστειλαν έγκαιρα τους λογαριασμούς».
«Γι' αυτό είμαστε προσεκτικοί με τις παροχές στον χώρο της ενέργειας.
Ούτε η ΔΕΗ ούτε οι άλλοι πάροχοι μπορούν να αντέξουν μια πολιτική μη πληρωμής ή μετάθεσης πληρωμών γιατί έχουν έξοδα που δεν μπορούν να πληρωθούν με αέρα κοπανιστό» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας κατηγορηματικά ωστόσο ότι «δεν θα υπάρξει κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος ενέργειας γιατί πάμε με το φρένο και όχι με τη λογική των χειροκροτημάτων της στιγμής».
«Αν κάναμε διπλάσιες ή τριπλάσιες μειώσεις θα μας έλεγαν μπράβο αλλά είμαστε υπεύθυνοι για το αύριο και το μεθαύριο» είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ που προβλέπει ύφεση της τάξης του 10% για την Ελλάδα για το 2020, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «θα έχουμε ύφεση αλλά κανείς αυτή την ώρα δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πόσο θα κρατήσει η κρίση»
«Την επόμενη χρονιά θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη επειδή η οικονομία θα έχει καθίσει.
Εμείς αυτή την ανάπτυξη θέλουμε να την ενισχύσουμε και εκπονούμε από τώρα ένα στρατηγικό σχέδιο» τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης