Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις ΗΠΑ το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις ΗΠΑ το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων στο πλαίσιο της στρατηγικής σταθερότητας
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες το ζήτημα των υπερηχητικών πυραύλων στο πλαίσιο της στρατηγικής σταθερότητας, δήλωσε σήμερα (14/4) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.
Ο Lavrov δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του M. Pompeo, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων.
Τον Αύγουστο 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από μια συμφωνία ορόσημο για τα στρατηγικά όπλα, τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), ενισχύοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Lavrov δήλωσε ακόμη πως ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump είπε στον ρώσο ομόλογό του V. Putin πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στείλουν στη Ρωσία εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Ο Lavrov δήλωσε από την πλευρά του πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει, εφόσον χρειαστεί, περισσότερο εξοπλισμό στις ΗΠΑ, κάτι που ήδη έκανε στα τέλη του περασμένου μήνα, μετέδωσε το TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης