Τελευταία Νέα
Speculator

Αποδόσεις άνω του 100% από τα χαμηλά – Τα όρια της αντίδρασης και οι μετοχές που υστερούν

Αποδόσεις άνω του 100% από τα χαμηλά – Τα όρια της αντίδρασης και οι μετοχές που υστερούν
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως στην παρούσα φάση πηγαίνουμε με το ρεύμα, αλλά αυξάνουμε τη ρευστότητα στις ανοδικές κινήσεις
Με τους επενδυτές να προβλέπουν σταδιακή άρση των μέτρων και να αξιολογούν ως θετική την πορεία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας οι μετοχές συνεχίζουν την ανοδική τους αντίδραση από τα χαμηλά των 470 μονάδων, ακολουθώντας και τη διεθνή τάση.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές το όριο της αντίδρασης είναι οι 650 μονάδες που αποτελεί το 38,2% της διόρθωσης από τα χαμηλά, ενώ σημειώνεται πως χθες (14/4) η αγορά δοκίμασε τον εκθετικό κινητό μέσο των 30 ημερών και μένει να επιβεβαιώσει ή μη τη διάσπασή του.
Υπενθυμίζεται πως ο γενικός δείκτης στα μέσα Μαρτίου και για τρεις συνεδριάσεις είχε βρεθεί σε κλείσιμο κάτω από τις 500 μονάδες με το ενδοσυνεδριακό χαμηλό να γράφεται στις 17 Μαρτίου στις 469 μονάδες.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως στην παρούσα φάση πηγαίνουμε με το ρεύμα, αλλά αυξάνουμε τη ρευστότητα στις ανοδικές κινήσεις.
Και αυτό γιατί θεωρούν πως ίσως οι προκλήσεις δεν έχουν τελειώσει.
Η σταδιακή άρση των μέτρων δε θα επαναφέρει τους τζίρους στα επίπεδα που ήταν, αφού και πάλι θα υπάρχουν περιορισμοί, αλλά ωστόσο θα μειώσει τις απώλειες.
Η ύφεση στη χώρα σύμφωνα με το ΔΝΤ θα είναι 10% για το 2020 και θα έχουμε ανάπτυξη 5,1% το 2021.
Η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο 22,3% το 2020 και στο 19% το 2021, ενώ το 2019 ήταν στο 17,3%.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα (23/4) με τους επενδυτές να πιστεύουν πως τελικά η Ευρώπη θα πάρει τα αναγκαία μέτρα παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σχεδόν πάντα σε τέτοιες κρίσης.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες για το 2019 δείχνουν καλή πορεία, αλλά αυτή δε θα επαναληφθεί το 2020, όπου οι περισσότερες εταιρείες, σύμφωνα και με τις αναφορές των διοικήσεων επηρεάζονται σημαντικά από την πανδημία.

Αποδόσεις έως και άνω του 100% για συγκεκριμένες μετοχές από τα χαμηλά

Η αντίδραση από τα χαμηλά της αγοράς έχει δώσει σημαντική κίνηση σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών με αποτέλεσμα να καταγράφουν αξιόλογες αποδόσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι και πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη.
Η Τζιρακιάν και η Αλουμύλ ξεχωρίζουν με αποδόσεις 120% και 101% αντίστοιχα από τα χαμηλά τους.
Η Ιντραλότ έχει άνοδο 96% και η Ελλάκτωρ 90,5%.
Η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 81%, η Άβαξ κατά 79%, η Aegean κατά 71%, η Motor Oil κατά 70%, η Ιντρακόμ Κατασκευές κατά 69% και η Ολυμπιακή Τεχνική κατά 65%.
Πολλές από τις παραπάνω μετοχές είχαν υπερβάλει και στην πτώση με αποτέλεσμα να είχαν χάσει ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό της αγοράς.
Μετοχές που έχουν μείνει πίσω στην αντίδραση και έχουν απόδοση χαμηλότερη από αυτή της αγοράς είναι η Ελλάδος με άνοδο 9%, η ΙΑΣΩ με 15%, η Autohellas με 17%, ο ΟΛΘ με 18,5%, η Φουρλής με 19,5%, η Κυριακούλης με 21%, η ΕΥΑΘ με 22,5% και η Μοτοδυναμική με 22,7%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης