Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού - Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας έχουν αυξηθεί σημαντικά

tags :
Putin: Απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού - Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας έχουν αυξηθεί σημαντικά
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο όγκος λιανικών πωλήσεων στη Ρωσία έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής κατά -35% για τον Απρίλιο
Στο γεγονός ότι η λήψη έκτακτων μέτρων είναι απαραίτητη για τον περιορισμό του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα (14/4) ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε το Ανώτατο Οικονομικό Συμβούλιο της Ευρασίας.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε πραγματικά τα έκτακτα μέτρα προκειμένου να σταματήσουμε την εξάπλωση της μόλυνσης», ενώ υπογράμμισε ότι η πανδημία «έχει επηρεάσει αρνητικά όλα τα πεδία της ζωής σχεδόν σε όλον τον κόσμο».
«Η κινητικότητα του πληθυσμού έχει μειωθεί, η πώληση αγαθών και υπηρεσιών έχει συμβιβαστεί, ενώ οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και οι αγορές εμπορευμάτων υπόκεινται σε αστάθεια», υπογράμμισε ο κ. Putin, διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι «οι πιέσεις στο σύστημα υγείας έχουν αυξηθεί σημαντικά», ενώ πρόσθεσε ότι «η πτώση της ζήτησης αποτελεί το πιο ευαίσθητο ζήτημα για την οικονομία».
«Η πτώση της ζήτησης αποτελεί το πιο ευαίσθητο πρόβλημα για τις εταιρείες, τόσο εντός της χώρας μας όσο και σε άλλες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vladimir Putin, ο οποίος επεσήμανε ότι «ο όγκος του λιανικού εμπορίου και των λιανικών πωλήσεων στη Ρωσία έχει υποχωρήσει περισσότερο από -35% τον Απρίλιο».
«Αυτό δείχνει πόσο απότομα, σχεδόν άμεσα, έχει συρρικνωθεί η αγορά», διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η μάχη που δίνει η κάθε χώρα απέναντι στον κορωνοϊό δεν πρέπει να διακόψει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.
«Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της πανδημίας πρέπει να είναι λογικές και ανάλογες», δήλωσε ο κ. Putin, διευκρινίζοντας ότι μέθοδοι «δεν πρέπει να οδηγούν σε διακοπή των δεσμών συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκατίες, σε διακοπή του διεθνούς εμπορίου και σε παύση των αμοιβαίων επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης