Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μήνυμα του Mark Mobius προς τους επενδυτές - Εγκαταλείψτε τον πανικό, όχι την Ευρωζώνη! - Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Μόλις μπει φρένο στις κυβερνητικές σπατάλες, η οικονομία θα ανακάμψει!

tags :
Μήνυμα του Mark Mobius προς τους επενδυτές - Εγκαταλείψτε τον πανικό, όχι την Ευρωζώνη! - Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Μόλις μπει φρένο στις κυβερνητικές σπατάλες, η οικονομία θα ανακάμψει!
Σαφές μήνυμα θετικής σκέψης και αισιοδοξίας προς τους επενδυτές, για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ, στέλνει ο Mark Mobius, επικεφαλής της Templeton Emerging Markets Group.
"Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εγκαταλείψτε τον πανικό, όχι την Ευρωζώνη" προτρέπει τους επενδυτές μέσω νέου άρθρου - παρέμβασής του.  
"Πραγματικά θεωρώ πως στη ζωή πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι", τονίζει και εξηγεί:
"Μπορεί, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αρκετοί επενδυτές και αναλυτές να εμφανίζονται εξαιρετικά απαισιόδοξοι για την επόμενη μέρα του ευρώ, ωστόσο εγώ διαφωνώ. Τώρα οι ελληνικές εκλογές βρίσκονται πίσω μας. Η Ευρώπη θα αναδυθεί πιο ισχυρή από την κρίση χρέους".
Κατά τον Mobius, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά στις προσπάθειές τους για την ανάσχεση της κρίσης. Μάλιστα ο ίδιος ξεχωρίζει τις διεργασίες για το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ.
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη γνώμη μου, στην τρέχουσα συγκυρία κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη σύσταση νέου δημοσιονομικού συμφώνου, ώστε να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συμμαχία και κατ' επέκταση να θωρακιστεί το ενιαίο νόμισμα. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο, αλλά είμαι βέβαιος πως στο τέλος του δρόμου, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό", εξηγεί.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα σχολιάζει: Στις 6/5 επικράτησε ο θυμός και η οργή για τα μέτρα λιτότητας. Στις 17/6 όμως οι Έλληνες ψήφισαν με λογική και σύνεση. Ο θυμός έκανε πέρα, τονίζει.
"Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ και να προχωρήσει ταυτόχρονα στην επανεκκίνηση της οικονομίας της, προχωρώντας σε ένα πιο φωτεινό μέλλον. Πως θα γίνει αυτό; Όταν η ελληνική κυβέρνηση περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες της", εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης