Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη πρόβλεψη Kashkari (Fed): Ετοιμαστείτε για 18μηνο lockdown στις ΗΠΑ - Είναι δύσκολο να δούμε μια ανάκαμψη σχήματος V

Απίστευτη πρόβλεψη Kashkari (Fed): Ετοιμαστείτε για 18μηνο lockdown στις ΗΠΑ - Είναι δύσκολο να δούμε μια ανάκαμψη σχήματος V
Οι ΗΠΑ, «με την επιφύλαξη κάποιου θαύματος υγείας», εξετάζουν μια 18μηνη στρατηγική για lockdown, σύμφωνα με τον Kashkari
Μια κάπως... ζοφερή εικόνα περιέγραψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης (Federal Reserve Bank of Minneapolis), Neel Kashkari, σε συνέντευξη του στο CBS, λόγω των μέτρων έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού.  
Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμες για 18 μήνες lockdown και έναν "μακρύ και σκληρό δρόμο" μπροστά.
Έχουμε ένα μακρύ και σκληρό δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε σε μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο.
"Είναι δύσκολο να δούμε μια ανάκαμψη σχήματος V κάτω από αυτό το σενάριο", ανέφερε.
Ο Kashkari αν και αναγνωρίζει τα μειονεκτήματα της παρατεταμένης διακοπής λειτουργίας της οικονομίας και τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει, είπε ότι οι ΗΠΑ, «με την επιφύλαξη κάποιου θαύματος υγείας», εξετάζουν μια 18μηνη στρατηγική για lockdown με βάση τα γεγονότα που σημειώθηκαν σε άλλες χώρες.
"Θα μπορούσαμε να έχουμε κύματα εκδηλώσεων, ελέγχων, διαταραχών και ελέγχων μέχρι να έχουμε πραγματικά μια θεραπεία ή ένα εμβόλιο", είπε.
«Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τους υγιείς ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο να επιστρέψουν στην εργασία τους και στη συνέχεια να παράσχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή να απομονωθούν για το άμεσο μέλλον".
Κοιτάζοντας μπροστά, ο Kashkari δεν προβλέπει μια γρήγορη ανάκαμψη για την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία έχει ήδη υποστεί πάνω από 16 εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
"Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας μακρύς, σκληρός δρόμος που έχουμε μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε σε μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης