Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι τραπεζοϋπάλληλοι στις συνθήκες του Covid-19

tags :
Οι τραπεζοϋπάλληλοι στις συνθήκες του Covid-19
Άρθρο του Γιώργου Κωσταντινόπουλου, προέδρου του ΕΝ.Α.Σ Alpha Bank
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, εξαιτίας της απειλής του κορωνοϊού, επιβάλλουν την πειθαρχία όλων μας στα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Στην προσπάθεια της Κοινωνίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ο Κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων ήταν από τους πρώτους που ρίχτηκε με αυτοθυσία στη μάχη για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή επικινδυνότητα, σε ότι αφορά στις συνθήκες μετάδοσης και διασποράς της νόσου.
Όμως, η τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων στις Τράπεζες δεν έτυχε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), της αντίστοιχης προβολής, ενώ αντίθετα, παρατηρείται μια τάση αποσιώπησης και απαξίωσης των συνθηκών εργασίας και του καθημερινού τους αγώνα.
Πρέπει άμεσα να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, αλλά και οι θεσμικοί φορείς, ώστε να προβάλουν τις συνθήκες απασχόλησης και να αναδείξουν την υπεύθυνη στάση, την αυταπάρνηση, καθώς και τον κοινωνικό χαρακτήρα της εργασίας των Τραπεζοϋπάλληλων.
Είναι εξάλλου πρόσφατο το παράδειγμα της περιόδου των Capital controls, όταν και πάλι τότε οι Τραπεζοϋπάλληλοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν άμεσα μια δύσκολη και σύνθετη κατάσταση. Στόχος μας επίσης είναι να καταρρίψουμε το μύθο που θεωρεί τους Τραπεζοϋπαλλήλους προνομιούχους εργαζόμενους, καθώς και το  γεγονός, ότι πολλές, φορές άδικα (ή και σκόπιμα), ταυτίζονται με τις επιδιώξεις και  τις πολιτικές των Τραπεζών.
Οι συνάδελφοι του Χρηματοπιστωτικό Τομέα, είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και μάλιστα κάτω από συνεχόμενη πίεση, την ίδια στιγμή που ο Κλάδος συρρικνώνεται, ενώ οι νέες τεχνολογίες αυξάνουν το ποσοστό συμμετοχής τους στις τραπεζικές εργασίες, με αποτέλεσμα ο φόβος για την προστασίας της απασχόλησής τους διαρκώς να μεγαλώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης