Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Η συμφωνία των OPEC+ θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου - Σημαντικοί οι επόμενοι δύο μήνες

Ιράκ: Η συμφωνία των OPEC+ θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου - Σημαντικοί οι επόμενοι δύο μήνες
Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ τόνισε ότι ο Μάιος και ο Ιούνιο θα είναι «πολύ σημαντικοί μήνες για να δούμε αποτελέσματα»
Τη θέση ότι η ιστορική συμφωνία των OPEC+ για τις περικοπές στην παραγωγή θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Thamir Al-Ghadhban, ο εκτιμώντας παράλληλα ότι η σχετική εξέλιξη θα δώσει ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, ο κ. Al-Ghadhban εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τη συμφωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η μεγάλη συμφωνία για τις περικοπές θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς».
Παράλληλα, ο υπουργός του Ιράκ διευκρίνισε ότι «ο Μάιο και ο Ιούνιος θα είναι πολύ σημαντικοί μήνες για να δούμε αποτελέσματα», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι μαζικές περικοπές θα βοηθήσουν στη μείωση των αποθεμάτων και θα ενισχύσουν τις τιμές».
«Το επόμενο βήμα του ΟΠΕΚ είναι να παρακολουθήσει την αγορά και θα συνεργαστεί με τους OPEC+ προκειμένου να διατηρθεί η αγορά μακριά από την έντονη μεταβλητότητα», υπογράμμισε ο κ. Al-Ghadhban.
Σημειώνεται ότι χθες οι χώρες των OPEC+ προχώρησαν σε συμφωνία για τη μεγαλύτερη μείωση παραγωγής που έχει σημειωθεί ποτέ, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης