Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ExxonMobil σταματάει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021

Η ExxonMobil σταματάει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021
O πετρελαϊκός κολοσσός σχεδιάζει να αναβάλει τα σχέδιά του, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα
Διακόπτει η Exxon Mobil μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ εξαιτίας της πανδημίας και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω χαμηλής τιμής του πετρελαίου κάτι που θα έχει σαν συνέπεια να καθυστερήσει σημαντικά τον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό των Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με  εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας έγινε γνωστό ότι o πετρελαϊκός κολοσσός σχεδιάζει να αναβάλει, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα, τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων για την εξόρυξη υδρογονοθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η αιτία είναι το γεγονός ότι η Exxon Mobil μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30%, ώστε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου κάτι που ανακοίνωσε επίσημα στις 7 Απριλίου.
Την είδηση επιβεβαίωσε με αποκλειστικές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος έλαβε προ ημερών επιστολή από την αμερικανική εταιρεία που τον ενημέρωναν για τις προθέσεις της.
«Μας ειδοποίησαν (η Exxon Mobil ) πριν μερικές ημέρες ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε ότι αφορά και την πανδημία και την κατάσταση στις διεθνείς αγορές ότι από την μια είναι αναγκασμένοι να αναβάλλουν την γεώτρηση για 12 μήνες από την άλλη όμως το ευχάριστο είναι ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην Κύπρο», δήλωσε.

www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης