Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πιέζουν με νομοσχέδια τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πιέζουν με νομοσχέδια τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή
Η πίεση στο Ριάντ ασκείται με νομοσχέδια, που αφορούν την απομάκρυνση Αμερικανών στρατιωτών
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές από πετρελαιοπαραγωγές πολιτείες που πρόσφατα κατέθεσαν νομοσχέδιο για την απομάκρυνση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Σαουδική Αραβία, ζήτησαν από το Ριάντ να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. 
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρέθηκαν στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με άλλες χώρες - μέλη του OPEC + για τη μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα (bpd) ή περίπου 10% της παγκόσμιας παραγωγής.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί σε χαμηλά 18 ετών, καθώς το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει παραλύσει τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το αίτημα στη Σαουδική Αραβία διατυπώθηκε από τους  γερουσιαστές Dan Sullivan και Kevin Cramer, ο οποίος κατάθεσε νομοσχέδιο τον Μάρτιο 2020 για την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την αραβική χώρα αλλά και την απόσυρση πυραύλων   Patriot, όπως αναφέρει το Reuters.
Το νομοσχέδιο κέρδισε τη στήριξη πολλών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, αν και φαίνεται πως δεν πρόκειται να ψηφιστεί.
Παρόλα αυτά οι γερουσιαστές διαδραματίζουν κατά τα φαινόμενα σημαντικό ρόλο στην αύξηση πίεσης έναν μακροπρόθεσμο στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο Trump βρίσκεται σε συνομιλίες με τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman για τη μείωση της παραγωγής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης