Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν ανοίγει σταδιακά την οικονομία του, υπό τον φόβο βαθιάς ύφεσης λόγω κορωνοϊού

Το Ιράν ανοίγει σταδιακά την οικονομία του, υπό τον φόβο βαθιάς ύφεσης λόγω κορωνοϊού
Το Ιράν ανοίγει εκ νέου τις οικονομικές δραστηριότητες «χαμηλού κινδύνου»
Το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων «χαμηλού κινδύνου» προανήγγειλε εχθές (11/4) ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, υπό τον φόβο βαθιάς ύφεσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το IRNA.
Η μεσανατολική χώρα κατατάσσεται μεταξύ των κρατών με τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό, ήτοι 4.357 από συνολικά 70.029 κρούσματα, επισημαίνεται.
Απευθυνόμενος σε μια εθνική ομάδα εργασίας για το κορωνοϊό, ο κ. Rouhani υποστήριξε ότι η χώρα είναι κοντά στην επίτευξη «αξιόπιστων συνθηκών» για την αποκατάσταση της σχετικής ομαλότητας.
«Εάν η συνεργασία και η στήριξη του λαού καθώς και η τήρηση των περιορισμών και των πρωτοκόλλων συνεχιστούν με την ίδια διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε σταδιακά αξιόπιστες συνθήκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά..
Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες συνιστούν «χαμηλό κίνδυνο».
Αυτό πιθανόν σημαίνει μικρούς τοπικούς λιανοπωλητές και αγορές, καθώς και εστιατόρια.
Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για σημαντικές θρησκευτικές τοποθεσίες.
Το ιρανικό PressTV μεταδίδει ότι το σταδιακό άνοιγμα θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στην ύπαιθρο και μετά από μια άλλη εβδομάδα στην Τεχεράνη.
Το Ιράν έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ έχουν επιδεινώσει σημαντικά την εξάπλωση της νόσου στη χώρα, καθιστώντας αδύνατη την κατάλληλη αντίδραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης