Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κούβα καταγγέλλει τις «βάναυσες και γενοκτονικές» κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Κούβα καταγγέλλει τις «βάναυσες και γενοκτονικές» κυρώσεις των ΗΠΑ
Η Κούβα καταγγέλλει ακόμη μία φορά τις αμερικανικές κυρώσεις
Δριμεία επίθεση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης εξαπέλυσε εκ νέου η ηγεσία της Κούβας, κάνοντας λόγο για «βάναυσες και γενοκτονικές» κυρώσεις, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.
Επισημαίνεται ότι στο νησί των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 600 κρούσματα Covid-19 και 15 σχετικοί θάνατοι, μέχρι στιγμής.
Οι ηγέτες στην Αβάνα καταγγέλλουν ότι «ο οικονομικός αποκλεισμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το πιο άδικο, σοβαρό και παρατεταμένο σύστημα κυρώσεων όλων των εποχών από μια χώρα σε μια άλλη», όπως είπε ο εκπρόσωπος για το υπουργείο Υγείας, Nestor Marimon.
«Το σύστημα υγείας είναι το πιο επηρεασμένο, διότι επηρεάζει την ευημερία του λαού μας.
Ο αποκλεισμός είναι ακόμη πιο σκληρός και γενοκτονικός από ότι συνήθως είναι ... όταν δεν έχουμε επιδημία.
Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσουμε εξοπλισμό, προμήθειες, φάρμακα, αναγκαζόμαστε να τα αγοράσουμε σε απομακρυσμένες αγορές που διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν το κόστος και σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν αργά», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με το AFP, η Κούβα παραπονέθηκε πρόσφατα ότι μια αποστολή διαγνωστικών τεστς, μάσκες και αναπνευστήρες δωρηθέντες από τον κινεζικό όμιλο Alibaba, δεν έφτασαν επειδή η αμερικανική εταιρεία που επιφορτίστηκε με τη μεταφορά φοβόταν την παραβίαση των κανόνων κυρώσεων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης