Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Διαφωνία Μεξικού - Σ. Αραβίας

Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Διαφωνία Μεξικού - Σ. Αραβίας
Όσο η συμφωνία καθυστερεί τόσο η τιμή του αργού πετρελαίου βυθίζεται καθώς σήμερα η τιμή του έφτασε τα 23 δολάρια το βαρέλι
Ναυάγησε η συμφωνία μεταξύ των πετρελαϊκών χωρών για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να εξισορροπηθεί η τιμή του στις παγκόσμιες αγορές, με το χρόνο ωστόσο να πιέζει καθώς απομένουν μόνο λίγες ώρες από το άνοιγμα των αγορών.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η διπλωματική διαμάχη μεταξύ του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται ήδη στην τέταρτη μέρα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να συμβιβαστεί ακόμη και μετά την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump που άσκησε πιέσεις στη Σαουδική Αραβία.
Απομένουν ωστόσο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι παγκόσμιες αγορές με τη συμφωνία να θεωρείται επιβεβλημένη όσο ποτέ καθώς η αγορά καταρρέει ήδη καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο λόγω πανδημίας έχει μειωθεί στο 1/3 με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να έχουν «πλημμυρίσει» την αγορά με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να βρίσκονται σε επίπεδα πολέμου.
Την ίδια ώρα το ναυάγιο στις συνομιλίες οδήγησε την Σαουδική Αραβία να αναβάλει εκ νέου τον καθορισμό των τιμών και τον αμερικανός πρόεδρο να πιέζει καθώς διακυβεύεται το μέλλον της βιομηχανίας σχιστόλιθου στις ΗΠΑ, η σταθερότητα των κρατών που εξαρτώνται από το πετρέλαιο κρατών, καθώς και η ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να ανταποκρίνονται στις οικονομικές επιπτώσεις εν μέσω κορωνοιού.
Το εμπόδιο για τη συμφωνία εμφανίστηκε από το Μεξικό με τον πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador να αρνείται τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας του και εμφανίζεται απρόθυμος να συμφωνήσει σε βαθιές περικοπές.
Στόχος της συμφωνίας είναι η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής ακατέργαστου πετρελαίου κατά περίπου 10% με τον ΟΠΕΚ  να δεσμεύεται να μειώσει τα 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να συμφωνήσει το Μεξικό.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι περισσότερες χώρες του OPEC στηρίζουν το συμβιβασμό του Trump - με τον οποίο οι μειώσεις στην παραγωγή των ΗΠΑ θα υπολογίζονταν στην ποσόστωση του Μεξικού με τη Σαουδική Αραβία να αντιδρά.
Όσο η συμφωνία καθυστερεί τόσο η τιμή του αργού πετρελαίου βυθίζεται καθώς σήμερα η τιμή του έφτασε τα 23 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης