Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Κίνα: Δρομολογείται τα άνοιγμα των σχολείων στο Πεκίνο – Νέα μέτρα ελέγχου σε πόλεις

Κορωνοϊός - Κίνα:  Δρομολογείται τα άνοιγμα των σχολείων στο Πεκίνο – Νέα μέτρα ελέγχου σε πόλεις
Στο Πεκίνο τα σχολεία μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού
Το άνοιγμα των σχολείων δρομολογεί το Πεκίνο, ενώ την ίδια ώρα, εντείνουν τα μέτρα ελέγχου κινεζικές πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Συγκριμένα, η κινεζική πόλη Suifenhe, στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με τη Ρωσία, γνωστοποίησε ότι ενισχύει τους συνοριακούς της ελέγχους στο πλαίσιο των μέτρων που στόχο να αποτραπούν «εισαγόμενα» κρούσματα.
Ακόμη, θα εντείνει τους ελέγχους στην κυκλοφορία και θα επιβάλει αυστηρά μέτρα καραντίνας, ενώ ήδη έχουν απαγορευθεί κάθε είδους συναθροίσεις και έχει καταρτιστεί κατάλογος με τις επιχειρήσεις που πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Επιπλέον, η  πόλη Χαρμπίν στην βορειοανατολική Κίνα θα εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας 28 ημερών για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.
Μάλιστα, οι επιστρέφοντες στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμένουν αρχικά σε κέντρο καραντίνας για 14 ημέρες και κατόπιν για 14 ημέρες ακόμα στο σπίτι τους.
Στο Πεκίνο, όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού, δρομολογείται η εκ νέου λειτουργία τους.
Ειδικότερα, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του λυκείου αναμένεται να επιστρέψουν στις 27 Απριλίου στα σχολεία τους και του γυμνασίου στις 11 Μαΐου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  Li Yi σε συνέντευξη Τύπου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης