Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Σε χαμηλό 40 ετών η ανάπτυξη των κρατών της Νότιας Ασίας, το 2020

Παγκόσμια Τράπεζα: Σε χαμηλό 40 ετών η ανάπτυξη των κρατών της Νότιας Ασίας, το 2020
«Καμπανάκι» από την Παγκόσμια Τράπεζα για τις οικονομίες χωρών της Νότιας Ασίας
Η Ινδία και οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ασίας θα καταγράψουν τη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα (12/4) η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% το 2020, όπως ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της South Asia Economic Focus, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προέβλεψε πριν από έξι μήνες.
Η οικονομία της Ινδίας, η μεγαλύτερη στην περιοχή, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% έως 2,8% για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωνόταν στο 4,8% με 5% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε επίσης ότι η Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές θα καταγράψουν σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική τους ανάπτυξη.
Τρεις ακόμα χώρες -Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μαλδίβες- αναμένεται να υποχωρήσουν σε ύφεση, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης